Çatlak Film

 

Çatlak Film, birbirinden bağımsız 11 kısa filmin biraraya getirilmesinden oluşan absürt bir komedi filmi. Birçok ünlü yıldız ve yönetmen filmin kadrosunda yer alıyor…

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Movie 43
Yönetmen: Peter Farrelly, Will Graham, Steve Carr, Griffin Dunne, James Duffy, Peter Farrelly, Brett Ratner, Steve Brill, Elizabeth Banks, James Gunn, Rusty Cundieff, Jonathan Van Tulleken, Patrik Forsberg
Oyuncular: Elizabeth Banks, Kristen Bell, Halle Berry, Leslie Bibb, Kate Bosworth, Gerard Butler, Bobby Cannavale, Kieran Culkin, Josh Duhamel, Anna Faris, Richard Gere
Gösterim tarihi: 1 Şubat

 

Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları

 

Küçüklüklerinde şiddeti yaşayan Hansel ve Gretel düzeni kendileri sağlamaya çalışan, intikam yemini etmiş kişilerdir. Artık Hansel ve Gretel, kendileri bundan haberdar olmasa da, av haline gelmiş ve geçmişleriyle cadılardan daha büyük bir şeytanla yüzleşmeleri gerekmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Hansel and Gretel Witch Hunters
Yönetmen: Tommy Wirkola

Senarist: Tommy Wirkola
Oyuncular: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Zoe Bell, Peter Stormare, Thomas Mann, Robin Atkin Downes, Derek Mears
Gösterim tarihi: 1 Şubat

 

Hükümet Kadın

 

8 çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate’nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Birgün, başına gelenler onun da Midyatlıların da hayatını değiştirdi, Xate Midyat Belediye Başkanı oldu. Devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate’yi yolundan döndürmedi.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Sermiyan Midyat

Senarist: Sermiyan Midyat
Oyuncular: Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Ercan Kesal
Gösterim tarihi: 1 Şubat

 

Zincirsiz

 

Köle Django’nun şiddet dolu geçmişi onu ödül avcısı Schultz’la karşı karşıya getirir. Schultz, Güney’in en aranan suçlularını Django’yla birlikte aramaya karar verir. Django’nun hedefi ise köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve kurtarmaktır. Django ve Schultz, bağımsızlık ile dayanışma, fedâkarlık ile hayatta kalma arasında seçim yapmalıdır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Django Unchained

Yönetmen: Quentin Tarantino

Senarist: Quentin Tarantino

Oyuncular: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Kerry Washington, Leonardo DiCaprio

Gösterim tarihi: 1 Şubat

 

Lincoln

 

Daniel Day Lewis’in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lincoln’ü canlandırdığı filmde savaş tüm ulusu ikiye ayırmıştır ve sert değişim rüzgârları esmektedir. Lincoln savaşı sona erdirmek, ülkeyi birleştirmek ve köleliğe son vermek için bir hareket plânı tasarlar. Medeni cesareti ve başarmaya dair şiddetli azmi sayesinde, bu kritik zamanlardaki seçimleriyle gelecek nesillerin kaderini değiştirecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Steven Spielberg

Senarist: Tony Kushner

Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon Levitt

Gösterim tarihi: 8 Şubat

 

Penguen Kral

 

Sevimli ve genç penguen Rex, Penguen Şehri’nde kuzenleri Larry ve Moe ile birlikte yaşamaktadır. Penguen Şehri deniz kenarında, fokların sürekli ziyaret ettikleri çok güzel bir sahil şehridir. Çevresini keşfetmek için sürekli gözlem yapan meraklı Rex, günün birinde aşık olur. Bu aşk hayatını değiştirecek, fırtına kuşları gibi tehlikeli canlılara karşı yavrusunu korumak için çok şeyi göze alacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Penguin King

Senarist: David Attenborough

Seslendiren: Yekta Kopan

Gösterim tarihi: 8 Şubat

 

0:0:30

 

Usame Bin Ladin’in yakalanması ve öldürülmesi dünyayı ve iki Amerikan başkanlık yönetimini on yıldan fazla bir zaman meşgûl etti. Ama sonuçta küçük, zeki bir CIA takımı onu bulup yok etti. Görevleri her yönden gizlilik içinde yönetildi. Yine de bazı detaylar halka duyuruldu. Film, Pakistan’daki özel harekât operasyonunu konu alıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Zero Dark Thirty

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Senarist: Mark Boal

Oyuncular: Joe Edgerton, Jessica Chastain, Chris Pratt, Mark Strong

Gösterim tarihi: 8 Şubat

 

Mutlu Aile Defteri

Sert bir mizaca sahip Emekli Albay Yıldırım Taşyumruk günün birinde damdan düşer. Bu olay yıllar önce kendisinden kaçmış olan evlâtlarını yeniden aynı çatı altında buluşturur. Yıldırım Bey artık çocuklarının sakladığı sırları ortaya çıkarmaya kararlıdır. Çocukları ise yalanlarını sürdürmeye çalışırken her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır. Aslında önemli olan tekrar aile olmayı başarmaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Nihat Durak

Senarist: Ali Demirel

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Binnur Kaya, İlker Aksum, Büşra Pekin

Gösterim tarihi: 8 Şubat

 

Aşk, Şimdi!

 

Tessa Scott lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kadındır. Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak geçirmeyi istemez. Genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur, Adam adlı genç bir çocuk Tessa’ya bu zor günlerinde destek olurken listeyi tamamlamasına da yardım eder.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Now Is Good

Yönetmen: Ol Parker

Senarist: Jenny Downham

Oyuncular: Dakota Fanning, Kaya Scodelario, Olivia Williams, Jeremy ırvine, Paddy Considine

Gösterim tarihi: 8 Şubat

 

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda

 

Esra evlilik hazırlıkları yaparken, en yakın arkadaşı Didem de kızlar arasındaki tek bekâr kişi olarak kalmaktan dolayı panikler. Didem evlenme teklifi beklerken, sevgilisi Cem yeni filminde başrol oynadığı Gözde’yle tanışır. Kıskançlık krizlerine giren Didem, Cem’i takip esnasında bekârlığa veda partisinde olduklarını öğrenir. Kızlar oryantal kılığında partiye sızarlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Erol Özlevi

Senarist: Aslı Zengin, Ceren Aslan

Oyuncular: Sinem Kobal, Sedef Avcı, Burcu Kara, Engin Altan Düzyatan

Gösterim tarihi: 14 Şubat

 

Zor Ölüm: Ölmek İçin Güzel Bir Gün

 

McClane ömrünün en büyük mücadelesi ile karşı karşıya, bu sefer olay uluslararası boyutta, oğlu Jack hapishaneden kaçan acımasız Rus lideri tarafından kaçırılır, baba ve oğul McClane birbirlerini yaşatabilmek ve dünyanın güvenliğini korumak adına yeraltı güçlerine karşı beraber çalışmalıdır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: A Good Day To Die Hard

Yönetmen: John Moore

Senarist: Skip Woods

Oyuncular: Bruce Willis, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney, Patrick Stewart

Gösterim tarihi: 15 Şubat

 

Taş Mektep

 

Sakarya Savaşı’nda 63 son sınıf öğrencisinin tamamının şehit olması nedeniyle o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencilerinin öyküsü. Memleketin durumu günden güne kötüye gitmekte, işgâller artmaktadır. Mehmet ve arkadaşları öylece durup düşmanın gelmesini mi bekleyeceklerdir. Vatanı savunmak onların da hakkıdır. Okulda toplanarak cepheye gitmeye karar verirler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Altan Dönmez

Senarist: Hazan Toma

Oyuncular: Orhan Kılıç, Ayça Varlıer, Bora Akkaş, Elit İşcan

Gösterim tarihi: 15 Şubat

 

Oyunbozan Ralph

 

Ralph onlarca yıldır atari oyunlarının her zaman günü kurtaran iyi adamı Fix-It Felix, Jr.’ın gölgesinde kalmıştır. Kötü adamı oynamaktan sıkılan Ralph bu sorunu kendisi çözmeye karar verir ve kendisinin de bir kahraman olabileceğini kanıtlamak için atari salonundaki çeşitli oyunlar arasında bir yolculuğa çıkar. Fakat can düşmanının ortaya çıkışıyla her şey değişir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Wreck It Ralph

Yönetmen: Rich Moore

Senarist: Rich Moore

Seslendirenler: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch, Sarah Silverman

Gösterim tarihi: 15 Şubat

 

Kelebeğin Rüyası

 

1941 yılının Türkiye’sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan film, iki genç şairin hayatla ama en çok da aşkla olan mücadelesini anlatıyor. Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği filmde aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor ve film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Senarist: Yılmaz Erdoğan

Oynayanlar: Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan

Gösterim tarihi: 22 Şubat

 

Aşk Seansları

 

38 yaşındaki yazar ve şair Mark O’Brien, küçük yaşta geçirdiği felç sebebiyle yapay solunum cihazına bağlı yaşamaktadır. O yaşına kadar hiçbir kadına temas etmemiş ve bakir kalmıştır. Terapistlerinin yardımıyla profesyonel bir ’seks vekili’ olan Cheryl ile tanışır. Cheryl, Mark’a profesyonel bir düzeyde seks seansları uygularken, aralarında duygusal bir paylaşım da başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Sessions

Yönetmen: Ben Lewin

Senarist: Ben Lewin

Oynayanlar: John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy, Rhea Perlman

Gösterim tarihi: 22 Şubat

 

Tepelerin Ardında

 

Devotee Voichita ve Aline adında yetimhanede birlikte büyümüş, iki kızın arkadaşlığını anlatan bu filmde, cinsel taciz gibi talihsiz durumları birlikte atlatmış iki yakın arkadaşın yetimhane yaşamından sonra yolları ayrılır. Yolları ayrılan iki kadından Voichita Almanya’ya göçmüş, Alina ise Romanya’ya yerleşip orada bir manastıra sığınmıştır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Dupa Dealuri

Yönetmen: Cristian Mungiu

Senarist: Cristian Mungiu

Oynayanlar: Doru Ana, Luminita Gheorghiu, Dionisie Vitcu, Liliana Mocanu, Costache Bab

Gösterim tarihi: 22 Şubat

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.