Sezon arası tatiline giren dizilerimiz, Ocak ayı itibariyle birer birer ekrana geri dönerlerken, bir taraftan da yeni dizilerin haberlerini almaya başladık. Yeni dizilerin bir kısmı yakın zamanda başlayacak (hatta bazıları siz bu satırları okurken başladı), bir kısmının başlaması için ise Nisan – Mayıs aylarına kadar beklememiz gerekecek. Yeni dizilerin dikkat çekenlerinden bahsetmeye başlamadan önce kış sezonunda ekranlarda daha çok “polisiye, suç, dram” dizisi izleyecek olduğumuzu belirtelim.

İşte yeni dizilere dair size hazırladığımız rehber;

Cult (The CW)

Tarih: 19 Şubat

Oyuncular: Robert Knepper (Prison Break, Carnivale), Matt Davis (The Vampire Diaries), Alana Toll (Supernatural), Jessica Lucas (Melrose Place)

Konu: Jeff Sefton (Davis) takıntılı kardeşi Nate’in bir anda kaybolması üzerine Cult isimli TV dizisini araştırmaya başlar, zira kardeşi en son bu diziyle ilgili paronayalarından bahsetmiştir kendisine. Araştırmacı gazeteci Jeff Sefton’a bu mücadelesinde dizi ile ilgili şüpheleri bulunan araştırma görevlisi Skye(Lucas) yardım edecektir. Bu arada Cult ise, kült lider Billy Grimm (Knepper) ve LAPD dedektifi Kelly Collins (Toll) arasındaki kedi – fare oyunu etrafında yoğunlaşan, fanatik hayranları bulunan (burada da bir “tarikat” durumuz söz konusu) kurgusal bir programdır.

İzlenmeli çünkü; TV ekranlarından tanıdığımız, sevdiğimiz oyuncular bir arada bu projede. Ayrıca “kurgu içinde kurgu”ya sahip, gerçekliği sorgulayan farklı bir hikaye oldukça cezbedici geliyor kulağa.

 

The Following (Fox)

Tarih: 21 Ocak

Oyuncular: Kevin Bacon, James Purefoy (Episodes), Maggie Grace (Lost), Natalie Zea (Californication, Justified)

Konu: Sekiz yıl önce hapse attığı ve idamını bekleyen seri katil Joe Carroll (Purefoy) hapisten kaçınca, eski FBI ajanı – yeni alkolik Ryan Hardy (Bacon) yardıma çağırılıyor. Olaya Carroll’ın eski karısı (Zea) ile küçük oğlu, öldürmeyi başaramadığı son kurbanı (Grace) ve Carroll’ın takipçisi bir çeşit “tarikat”da dahil olunca zeka dolu bir kovalamaca başlıyor.

İzlenmeli çünkü; içinde Kevin Bacon var! Ayrıca Edgar Allan Poe göndermeleri ve sağlam kadrosuyla sezonun en iddialı polisiyelerinden. Ve pilot bölüm ağzımızda biraz Luther tadı bıraktı.

 

 

The Americans (FX)

Tarih: 30 Ocak

Oyuncular: Keri Russell, Matthew Rhys (Brothers & Sisters), Noah Emmerich

Konu: 80’li yıllarda Amerika – Rusya arasındaki soğuk savaş döneminin Amerika’sında geçecek dizide, Amerikalı sıradan bir karı-koca gibi görünen ama aslında KGB ajanı olan bir çiftin hikayesini izleyeceğiz.

İzlenmeli çünkü; her ne kadar soğuk savaş dönemine dair yüzlerle hikaye izlediysek de şu zamana dek, dizinin Homeland’ın ayak izlerini takip ettiğinin söylenmesi ve FX kanalının kötü dizi yapmaması (Charlie Sheen hariç) bizi şimdiden ikna etti.

 

Zero Hour (ABC)

Tarih: 13 Şubat

Oyuncular: Anthony Edwards (ER), Jacinda Barrett (Californication), Scott Michael Foster

Konu: Paronormal olaylar üzerine dergi yazarlarlığı yapan Hank Galliston’ın (Edwards) antika saat koleksiyonu yapan karısı Laila Galliston (Barrett)bilinmeyen bir sebeple, bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılınca; Hank’in kendi başına geleceğini tahmin bile etmediği bir korku ve gizem dolu bir kovolamaca başlıyor. İşin içerisine Naziler, dini öğeler, bulunması gereken 12 saat ve çözülmesi gereken şifreler de girince karşımıza “Da Vinci Şifresi” tadında bir dizi çıkıyor.

İzlenmeli çünkü; hep birlikte kabul edelim merakımıza yenik düşüyor ve komplo teorilerini izlemeye bayılıyoruz. Ve yine kendimize engel olamayıp izleyeceğiz bu diziyi de. Umudumuz sonunun “The Event” gibi olmaması yönünde.

Defiance (Syfy)

Tarih: Nisan 2013

Oyuncular: Grant Bowler (True Blood, Ugly Betty), Julie Benz (Dexter, A Gifted Man), Tony Curran, Jaime Murray (Dexter, Spartacus), Mia Kirshner (The L World, The Vampire Diaries)

Konu: Defiance; uzun yıllar devam eden savaşın ardından dünyada birlikte yaşama çabası gösteren uzaylılar ve insanların birlikte yaşama çabasını anlatacak olan bir “post-apokaliptik” dizi. Firefly (ya da belki de Battlestar Galactica) tadı alınabilecek dizinin en ilginç tarafı ise dizi ile eş zamanlı devam eden bir MMO oyununun bulunacak olması

İzlenmeli çünkü;Fringe’in final yapmasıyla izleyecek eli yüzü düzgün bir bilim-kurgu bulamıyoruz ekranlarda, bu dizi tam zamanında başlayacak. Ve hem kadro, hem de hikaye iştahımızı kabartıyor.

Hannibal (NBC)

Tarih: Mart ayında yayınlanacağı açıklanan dizi yaz aylarına bırakılmış görünüyor.

Oyuncular: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen (The Big C), Caroline Dhavernas (Off the Map), Laurence Fishburne

Konu: “The Silence of the Lambs”in prequeli olacak dizi, FBI ajanı Will Graham (Dancy) ile Dr. Hannibal Lecter’ın (Mikkelsen) ilişkilerinin başladığı dönemi bize anlatacak.

İzlenmeli çünkü; Dead Like Me, Pushing Diasies, Heroes , Wonderfalls gibi dizilerin yazarı Bryan Fuller iş başında! Kendine has kara-komedi tadında bir üslubu olan Fuller’in bu bilindik hikayeye nasıl bir yorum katacağı merak konusu. Ayrıca Mads Mikkelsen’ı Hannibal rolünde izlemek de ilginç bir deneyim olacak. Ve pek tabii Laurence Fishburne’ün varlığı da bizi ikna ediyor.

 

Burcu MERCAN

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.