Bangkok, THAILAND: Oscar-winner Nicolas Cage greets the media during a press conference of the Hollywood movie "World Trade Center" in Bangkok, 12 September 2006. World Trade Center, will be launched across Thailand on September 21 and Cage is in Bangkok to film his latest movie with the Pang brothers. AFP PHOTO/PORNCHAI KITTIWONGSAKUL (Photo credit should read PORNCHAI KITTIWONGSAKUL/AFP/Getty Images)

Asıl adı Nicolas Kim Coppola olan Nicolas Cage 1982 yapımı ” Fast Times at Ridgemont High ” filminde küçük bir rol alarak sinemaya ilk adımını atmış oldu.

Aynı yıl kendisini yıldızlığa yükselten filmi ” Valley Girl “de oynayan oyuncu, yine yönetmenliğini amcası Coppola’nın yaptığı ve başrolünde Kathleen Turner‘ın da yer aldığı ” Peggy Sue Got Married ” adlı filmde rol aldı.

Coen Kardeşlerin dikkatini çeken Cage, yönetmenlerin ” Raising Rizona ” adlı filminde yer aldı. Bu iki filmle giderek ünlenen oyuncu, 1990 yapımı ” Vampire’s Kiss ” ve 1992 yapımı ” Honeymoon in Vegas ” adlı filmlerle çıkışını sürdürdü.

Artık film başına 4 milyon dolar gibi yüksek rakamlar alabilen bir oyuncu haline gelen Cage, Mike Figgis’in bağımsız yapımı “Leaving Las Vegas” ( 1995 ) da düşük bir ücretle görev aldı. İntihar etmeye karar veren bir alkoliği canlandırdığı filmle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar Ödülü’nün sahibi oldu.

Daha sonraki senelerde genellikle aksiyon filmlerinde izlediğimiz oyuncu, Sean Connery ile başrolü paylaştığı ” The Rock “, mahkumlarca kaçırılan bir uçağın içerisinde azılı katillerle mücadele eden kahraman eski polisi canlandırdığı ” Con Air “, John Woo’nun yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerindeJohn Travolta‘nın yer aldığı ” Face/Off “ta rol aldı.

Meg Ryan‘ın da rol aldığı romantik bir film olan ve ünlü Alman yönetmen Wim Wenders‘in ” Wing of Desire ” adlı filminden esinlenen ” City of Angels ” ile tarzını değiştiren Nicolas Cage, ” Snake Eyes ” filmiyle aksiyon filmlerine dönüş yaptı. “Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi” adlı sessiz korku filminin yapılışını konu alan ” Shadow of the Vampire “ile yapımcılığa yöneldi.

Oyuncu, aynı yıl içinde çekilen ” Aile Babası ” isimli filmde, yoğun bir iş yaşamı ile güzel, huzurlu bir yuva arasında seçim yapmak zorunda kalan Jack Campbell karakterini canlandırdı. 2001 yılında ” Corelli’nin Mandolini ” isimli filmde 2.Dünya Savaşı sırasında bir Yunan adasında köyün güzeli Pelagia’ya aşık olan İtalyan askerini canlandıran oyuncunun son çalışmaları arasında ” Ghost Rider “, ” Drive Angry ” ve ” Season of the Witch ” isimli filmler yer alıyor. Bu ay kendisini 2011 yılında çekilmiş ama biz de iki yıl gecikmeli olarak vizyona giren Trespass / Yakın Tehdit izleyeceğiz. Joel Schumacher’in yönettiği filmde Nicole Kidman da yer alıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.