Araf’taki oyunculuğuyla yurt dışında bir çok ödül alan Neslihan Atagül Adana film festivali’nde büyük ödülü almamasının sebebinin oradaki jüriye sorulması gerektiğini söyledi…

 Genç oyuncular kırılgan olur. Bir de gerçekten hak ettikleri bir ödülü alamazlarsa bu kırılma bazen karamsarlığa döner. Neslihan Atagül Araf’ka performansıyla Adana Altın Koza Film Festkivali’nde Umut Vaat eden oyuncu ödülünü ikinci kez aldı. Ama En İyi Kadın Oyuncuyu kaçırdı. Bu tartışmalı bir seçimdi. Neyseki genç yıldız bu hayalkırıklığını yurt dışından aldığı önemli ödüllerle geçiştirdi. Üstelik yoluna devam ediyor. Hayat Devam Ediyor ile televizyona, yeni bir oylunla tiyatroya kendini verdi. Tek amacım başarılı bir oyuncu olmak diyen Neslihan Atagül’e yolunda başarılar diliyoruz.

 Dizi çekimleri nasıl geçiyor?

Çekimler çok yoğun geçiyor. Çok çalışıyorum. Mutluyum. Bildiğim kadarıyla dizi çekimler devam edecek.

Dizide canlandırdığın şirin karakteri hakkında ne söyleyebilirsin?

 Öncelikle söyleyebilirim ki çok hırslı şirin. Ağrılı orada doğup büyümüş 18 yaşlarında bir kız. Sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etmiş. Giydiği basma etekten kurtulmaya çalışan bir kız. Televizyon izleyerek büyümüş ve televizyonun içinde ki hayata özeniyor. Onlar gibi bir hayat yaşamak istiyor. Magazin programında ki kızlar gibi… Saçlarını boyatmak, kaşlarını almak güzel elbiseler giymek istiyor. Bastırılmış bir toplumdan geldiği için, onu dışa vuruyor bir nevi. Bence ailenin en dürüstü şirin. Böyle yaşamayı ablası zeliha da istiyor ailede ki diğer bireyler de. Aile deki herkes bastırıyor bu isteği.

Şirin tehlikeli bir aşk yaşıyor diyebilir miyiz?.

 Şirin’in aşk ile bir işi olmaz. Evine bakar parasına bakar ve bu hayattan onu kurtaracak mı o zaman onunla görüşmeye başlar. Şuan tam böyle bir kişiyle görüşüyor.

Kendi karakteri’nden zıt bir karakter’i canlandırmak zor olmuyor mu?

 Asıl önemli olandan bu zaten. Kendini oynamak oyunculuk değil herkes kendini oynayabilir. Önemli olan başka bir karakter yaratabilmek. İnsanların yarattığın karaktere inanmaları ve seni o karakter sanmaları. O karaktere bürünmeden önce kendi içimde çalışma yapıyorum. Kendimden bir şeyler katıyorum. Notlar alıyorum. Kafamda karakteri oturtmaya çalışıyorum. O karakteri anlayıp hak verince zaten ona bürünüyorum. Şirin oynarken de kendimden bir şeyler kattım. Saç atmalar, Mersi demeler bunlar senaryo da yazmıyor ben de geliyor doğal olarak. Çevremi gözlemliyorum. Alabileceğim bir şey varsa saatlerce bakıp kalabiliyorum.

Gözlemlerin sırasında Şirin gibilerine hiç rastladın mı?

 Belki doğu’dan gelmiş olmayabilir. Çevrem de onun gibi kızlar çok gördüm.

Hayat Devam Ediyor ekibine nasıl dâhil oldun?

 O sıralar da oynadığım dizim bitmişti. Mahsun Kırmızıgül benimle görüşmek istedi. Görüşmeye gittiğim de odeyşın aldık. Mahsun Kırmızıgül karşımda “hayat” oldu ben de şirin oldum. Sonra dâhil oldum.

Adana Altın Koza Film festivalinde ikinci kez umut vaat eden oyuncu ödülü aldın. İkinci kez bu ödülü almak ne hissettirdi?

 Ödül beklentim yoktu orada. Bana herkes sana bu ödülü verdiler diyor bence birazda ödül verenlere bunu sormalılar. Ben mesela Moskova da hiçbir şey beklemiyorum. Evde uzanıyordum. Yeşim Ustaoğlu’ndan telefon geldi. Seni tebrik ederim dedi. Sana şimdinin ve geleceğin en iyi oyuncusu ödülü verdiler dedi. Düşünün oyunculara bir tane ödül veriliyor kadın erkek diye de ayırmıyorlar. Tokya da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldım.

Başka ülkelerden en iyi kadın oyuncu ödülleri gelmesine karşın kendi ülkenin halen “ümit vaat ettiğini” düşünmesi sana ne ifade ediyor?

 Garip geliyor. Bence Türkiye de bu tür yarışmalar çok duygusal işleniyor. Yaş kavramları öne çıkıyor. Şuna ayıp olmasın diye ödüller paylaştırılıyor. Bu böyle olmamalı biz burada iş yapıyoruz. Bana bu ödülü verdiler diye böyle söylemiyorum. Ama bu bana pek doğru gelmiyor.

 Türkan Şoray’ın elinden Türkan Şoray Umut veren oyuncu ödülünü aldın. Ödülü aldığın sırada biraz donuk gibiydin.

Çok heyecanlandım. Ben ödülü almaya gittiğimde ki yolu bile hatırlanmıyorum. Çok heyecanlandığımda böyle oluyorum. Bu yüzden biraz donuk olarak görmüş olabilirler. Ayrıca Türkan Şoray ile karşı karşıya geldim. Daha da heyecanlandım. Türkan Şoray benim için öyle güzel şeyler söyledi ki çok mutlu oldum.

 Dizinin dışında başka neler yapıyorsun?

 Tiyatroya başladım. Arkadaşlarımızla bir oyun çıkaracağız. Daha yeni ama iki prova filan aldık. Deniz Karaağaç, Ushan Çakır var ekibimizde. Benim ilk tiyatrom ilk deneyimim olacak.

Gelecek Planların arasında oyunculuk devam edecek mi?

 Ben sadece oyuncu olmak istiyorum. Başka hiçbir şey olmak istemiyorum. Her yaptığım işte çıtamı bir adım daha yükseltmek istiyorum. Bir adım daha kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Röportaj: Buket Kahraman

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.