Evim Sensin

Leyla, eşinden ayrıldıktan sonra baba evine döner. Hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir. İskender ise yetimhanede büyümüş, yalnız yaşamış ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Aralarında filizlenen aşk hızla ilerler, aradıkları mutluluğu birbirlerinde bulurlar. İkisinin özene bezene kurduğu dünyanın üstüne bir kâbus çökene kadar, İskender’in evi artık Leyla’dır.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Özcan Deniz

Senarist: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Fahriye Evcen, Sait Genay, Özay Fecht

Gösterim tarihi: 2 Kasım

 

Hayalimdeki Aşk

 

Calvin kariyerinin başlangıcında olağanüstü bir başarı kazanmış genç bir roman yazarıdır. Ancak hem iş yaşamında hem de aşk hayatında sorunlar yaşamaktadır. Sonunda, önemli bir ilerleme kaydeder ve kendisine ilham veren Ruby isminde bir karakter yaratır. Calvin bir hafta sonra Ruby’yi odasındaki koltukta otururken bulur. Kelimelerinin canlı ve nefes alan bir insana dönüşmesi Calvin’i hayrete düşürmüştür.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Ruby Sparks

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Senarist: Zoe Kazan

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina, Annette Bening

Gösterim tarihi: 2 Kasım

 

Skyfall 007

 

Daniel Craig dünyanın gelmiş geçmiş en uzun soluklu film serisinin 23. macerası olan Skyfall’la 007 James Bond olarak bir kez daha karşımızda. Skyfall’da, Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca 007′nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Sam Mendes

Senarist: Neal Purvis

Oyuncular: Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Berenice Marlohe, Ben Whishaw, Albert Finney, Judi Dench

Gösterim tarihi: 2 Kasım

 

Babamın Sesi

 

Base, Elbistan’da yalnız başına yaşamaktadır. Tek beklentisi büyük oğlu Hasan’ın evine dönmesidir. Diyarbakır’da yaşayan küçük oğlu Mehmet baba olacağının haberini alır. Eşyaların arasında babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulur. Mehmet ailesiyle ilgili bilmediklerini öğrenmeye başlayacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan

Senarist: Orhan Eskiköy

Oyuncular: Base Doğan, Zeynel Doğan, Gülizar Doğan, Ali Kul

Gösterim tarihi: 2 Kasım

 

Sessiz Tepe: Karabasan 3D

 

Silent Hill Revelation 3D filminde Heather Mason (Adelaide Clemens) babası ile kaçak hayatı yaşarlar.Heather ise 18. yaş gününde şeytani rüyalar görür.Heather babası ortadan kaybolduktan sonra şeytani karanlık güçler heather’i daha karanlık bir dünyanın içine çekmeye başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Michael J. Basset

Senarist: Michael J. Bassett

Oyuncular: Sean Bean, Radha Mitchell, Malcolm McDowell, Deborah Kara Unger

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

Frankenweenie

 

Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky’yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor. Tabii birkaç küçük değişiklik yaparak… Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor’ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu “yeni hayat” fırsatının, çok korkunç olabileceğini öğreniyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tim Burton,

Senarist: John August

Seslendirenler: Winona Ryder, Catherine O’Hara, Charlie Tahan, Martin Landau

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

Mükemmel Plan

 

Çok yakın dost olan Jason ve Julie, arkadaş grubunda bekâr kalan son insanlardır. Çocuk sahibi olunca ilişkilerde değişiklik olduğunu gözlemleyen iki arkadaş, duygusal yakınlık olmadan çocuk yapmaya karar verir. Bunun imkânsız olduğu söylese de başarırlar. Ta ki hayatlarına yeni aşklar girene kadar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Jennifer Westfeldt

Senarist: Jennifer Westfeldt

Oyuncular: Megan Fox, Jon Hamm, Edward Burns, Kristen Wiig, Adam Scott, Maya Rudolph

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

Katil Joe

 

Chris Smith’in elinde satmak için bulundurduğu uyuşturucu annesi tarafından çalınınca, en kısa zamanda 6.000 dolar bulmak zorundadır, aksi takdirde öldürülecektir. Chris ve babası Ansel birlikte plân yaparlar. Chris’in annesi hayat boyu sigortalıdır ve bu parayla borç kapatılabilecektir ancak bunun için annenin ölmesi gerekmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: William Friedkin

Senarist: Tracy Letts

Oyuncular: Matthew McConaughey, Emile Hirsch, Gina Gershon, Juno Temple, Marc Macaulay

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

The Master

 

The Master, 2. Dünya Savaşı sonrası Amerikası’nın tutunamayanlarını çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Hikâyede, savaştan sonra ülkesine dönen ama geleceği konusunda kararsız kalan eski donanma subayı Freddie’nin, The Cause tarikatı ve karizmatik lideri Lancaster Dodd’la tanışmasıyla değişen yaşamı anlatılıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Senarist: Tracy Letts

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Rami Malek

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

Marley

 

Müziği ve sevgi mesajlarıyla ikonlaşan Bob Marley’in yaşamı, Kevin MacDonald tarafından sonunda beyazperdeye aktarıldı. Filmde Bob Marley’in dünya müziğinin yanısıra, tüm dünyaya vermek istediği sosyal ve politik mesajlarla nasıl bir dünya ikonu haline geldiğini ve bugüne kadar çok az sayıda müzisyenin bu başarıyı elde ettiği görülebiliyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Kevin Macdonald

Oyuncular: Bob Marley, Jimmy Cliff, Chris Blackwell, Judy Mowatt, Rita Marley, Cedella Marley, Ziggy Marley,

Gösterim tarihi: 9 Kasım

 

Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2

 

Bella and Edward’ın kızı olan Renesmee’nin doğumundan sonra Cullen’ler diğer vampir klanlarını da bir araya getirmek için harekete geçerler. Zira Renesmee’yi en küçük bir iddia ve yalan ithamlardan korumaları gerekir. Twilight Saga/Alacakaranlık Efsanesi’nin son filmi 2012’nin en çok beklenen yapımları arasında yer alıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Bill Condon

Senarist: Stephenie Meyer

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Ashley Greene, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Kellan Lutz, Jackson Rathbone

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Van Gölü Canavarı

 

Depremde ailesini kaybetmiş olan Behçet, arkadaşlarıyla İstanbul’a gitmeye karar verir. Yolda ailesinin öldüğü yeri görünce dayanamaz, otobüsten inerler ve Van Gölü sahiline gelirler. “Van Gölü’nde canavar ya gerçekten varsa?” derler ve bir çay ocağı açmaya karar verirler. Canavar yalanı şehre yayılınca halk ve basın göl kenarına akın eder. Canavar aslında depremdir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Mehmet Bükülmez

Senarist: Hüseyin Kırca, Pervin Bozan

Oyuncular: Turgay Tanülkü, Selahattin Taşdöğen, Naci Taşdöğen, Yakup Yavru, Levent Aras, Didem Ellialtı

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Uzun Kuyruk

 

Muhabir Dan Geraldo bir haber için Palombia’ya vardığında, kısa bir süre sonra inanılmaz bir keşif yapacağının henüz farkında değildir… Dan, becerikli yerli rehberi Pablito ile muhteşem haberler yapmasını sağlayacak heyecan verici bir macera sırasında sürekli yeni sürprizlerle karşılaşır. En önemlisi ise; Efsanevi ve zararlı bir hayvan olan Marsupilami gerçektir!

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Alain Chabat

Senarist: Alain Chabat, Jeremy Doner,

Oyuncular: Jamel Debbouze, Alain Chabat, Lambert Wilson, Dalip Singh, Géraldine Nakache

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Dağ

 

Bir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip, hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşer. Hayatta kalan iki asker, ilk kez aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele edeceklerdir. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Alper Çağlar

Senarist: Alper Çağlar

Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu, Mesut Akusta, Cengiz Coşkun, Çağlar Ertuğrul, Gözde Mutluer

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Gözetleme Kulesi

 

Ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher, başkalarından kaçarken birbirleriyle çarpıştıklarında, suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalırlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Pelin Esmer

Senarist: Pelin Esmer

Oyuncular: Olgun Şimşek, Menderes Samancılar, Laçin Ceylan, Rıza Akın, Nilay Erdönmez

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Havana´da 7 Gün

 

Yedi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin gündelik ve olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor. Yönetmenler Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio ve Laurent Cantet.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Benicio Del Toro, Laurent Cantet

Senarist: Leonardo Padura

Oyuncular: Josh Hutcherson, Emir Kusturica, Daniel Brühl, Elia Suleiman, Jorge Perugorría, Othello Rensoli, Leonardo Benítez

Gösterim tarihi: 16 Kasım

 

Street Dance 2 -3d

 

Sokak dansçısı Ash, Invincible adlı güçlü ve bir o kadar da kibirli dans ekibi tarafından yenilip, kendisini aşağılanmış hissedince dünyanın dört bir tarafından en iyi sokak dansçılarını bir araya getirip yeni bir dans turnuvası düzenlemek için harekete geçer.

Sokak Dansı Şampiyonasını kazanabilmek için karşılıgında çalışma alanlarını vermek şartıyla, dans takımı; Royal Dans Okulunun bale dansçılarıyla birlikte çalışmak zorunda kalacaklardır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Dania Pasquini, Max Giwa

Senarist: Jane English

Oyuncular: Stephanie Nguyen, Falk Hentschel, George Sampson, Sofia Boutella, Lee Craven

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

 

 

Ironclad

 

 

Bir tapınak şövalyesi ve bir grup ayaktakımı asker, 13. yüzyıl İngiliteresi’nde Rochester Kalesi’ni gaddar Kral John’a karşı savunmak için savaşmaktadırlar. Magna Carta Anlaşmasını imzalayan Kral John’un zamanında geçen hikayede, bu grup Kral’a karşı savaşarak ülkelerinin özgürlüğünü savunmaya çalışmaktadırlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Jonathan English,

Senarist: Stephen Mcdool, Jonathan English,

Oyuncular: Kate Mara, Paul Giamatti, Mackenzie Crook, James Purefoy, Jason Flemyng, Brian Cox

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

Otel Transilvanya

 

Otel Transilvanya, canavarlar ve ailelerinin diledikleri gibi yaşayabildikleri bir yerdir. Drakula, kızı Mavis’in 118. doğum günü için en ünlü canavarlarından bazılarını davet etmiştir: Frankenstein ve eşi, Mumya, Görünmez Adam ve daha nicesi. Dostları ağırlamak sorun değildir ama otele ilk kez gelen bir insan Mavis’le arkadaş olur ve Drakula’nın dünyası altüst olabilir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Genndy Tartakovsky

Senarist: Daniel Hageman, Kevin Hageman

Seslendirenler: Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James, David Spade

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

Moskova´nın Şifresi Temel

 

Temel, Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözüp, hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Gerçekte, Rus mafyası Korkunç İvan’ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Türk mafyasıyla çatışmış ve o sırada Temel kazdığı çukurdan çıkan Rus mafyasına ait altınları, Sümela’nın hazinesi zannederek almıştır. Altınlarına el konulan Rus mafyasının lideri İvan çıldırmıştır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Adem Kılıç

Senarist: Yılmaz Okumuş

Oyuncular: Altan Erkekli, Salih Kalyon, Ruhi Sarı, Alper Kul, Aslıhan Güner

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

Şeytan Tohumu

 

Eşinden yeni boşanan Clyde, küçük kızları Em’in bir ahşap kutu almasında endişe edecek bir şey görmez. Ancak ailenin başına tuhaf şeyler gelmeye başlar. Yahudi geleneklerinde sözü geçen Dibbuk Kutusu’nu açmışlardır. Kutunun içine hapsedilmiş bir cin, içine girdiği insanı yiyip bitirmek istemektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ole Bornedal

Senarist: Stiles White

Oyuncular: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Madison Davenport, Matisyahu, Grant Show

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

Un Bonheur N’arrive Jamais Seul

 

Sacha partiler vermeyi seven, arkadaşlarına ve tutkuyla çaldığı piyanoya düşkün bir adamdır. Geceleri bir jazz kulübünde çalarak, çapkınlıkta da nam yapmıştır. Anın tadını çıkartarak yaşayan Sacha için sabah çalar saat, sigorta ödemesi, vergi taksidi gibi dertler yoktur.

Ona tam tersi bir hayat süren Charlotte’un ise 3 çocuğu, eskittiği 2 kocası ve tüm bu karmaşada yönetmesi gereken bir de kariyeri vardır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: James Huth

Senarist: James Huth, Sonja Shillito

Oyuncular: Sophie Marceau, François Berléand, Gad Elmaleh, Maurice Barthelemy, Macha Méril

Gösterim tarihi: 23 Kasım

 

Evrenin Askerleri: İntikam Gücü 3D

 

Luc ve Andrew, Evrenin Askerleri tarafından yönetilen yeni bir düzen için savaş vermek zorundadırlar. Luc, Evrenin Askerleri’ni bir araya getiren bir kilise kurmuştur, amacı Evrenin Askerleri’nin beyinlerine kazınan anıları silmek ve hükümetin oyunlarını ortaya çıkartarak Evrenin Askerleri’ni özgür kılmaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: John Hyams

Senarist: John Hyams

Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins, Dolph Lundgren, Mariah Bonne

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

Operasyon: Argo

 

4 Kasım 1979’da, İran devriminin en sıcak döneminde, militanlar Tahran’daki Birleşik Devletler Büyükelçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. Bu kargaşanın arasında altı Amerikalı kaçmayı başarırlar ve Kanada Elçiliği’ne sığınırlar. Yakalanmaları ve öldürülmeleri an meselesidir. CIA uzmanı olan Tony Mendez onları kurtarmak için çok riskli, sadece filmlerde olabilecek bir plân yapar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ben Affleck

Senarist: Chris Terrio

Oyuncular: Ben Affleck, John Goodman, Bryan Cranston, Clea Duvall, Victor Garber, Chris Messina

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

New York´ta 2 Gün

 

Marion, New York’ta Mingus’la kedileri ve önceki beraberliklerinden çocuklarıyla mutlu yaşamaktadır. Ne var ki babası, kız kardeşi ve onun erkek arkadaşı aniden ziyarete gelir. Marion’la Mingus’un ilişkileri iki gün boyunca akıl almaz sınavlardan geçecektir, çünkü bu üç Fransızın ırkçı yaklaşımları, cinsellik konusundaki rahatlıkları sınır tanımamaktadır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Julie Delpy

Senarist: Julie Delpy

Oyuncular: Chris Rock, Daniel Brühl, Julie Delpy, Dylan Baker, Kate Burton

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

 

  1. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun mağlubiyeti ile sonuçlanan; 109.274 askerin şehit düştüğü “Sarıkamış Harekatı’nın” hemen ardından, birbirlerinden çok farklı, toplumunun değişik sınıflardan ve kültürden gelen 8 insanın, vahşi doğa ile çevrili, ıssızlığın ortasında, korkunç kış koşullarının sürdüğü, terk edilmiş bir Ermeni köyünde, hayatta kalma mücadelesini ve “Eve Dönüş” hikâyesini anlatmaktadır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Alphan Eşeli

Senarist: Alphan Eşeli, Serdar Tantekin

Oyuncular: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak, Şevket Süha Tezel, Sıla Çetindağ, Myraslava Kostyeva Akay

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

The Frozen Ground

 

Frozen Ground, Alaska’da yaşamış saygı duyulan bir aile babası olarak bilinen; ancak gerçek bir seri katil olan Robert Hansen’in (John Cusack) hikâyesini konu edinir. Filmde bir eyalet polisi (Nicolas Cage), Hansen’in elinden kaçan genç bir kurbanın yardımıyla seri katili yakalamaya çalışır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Scott Walker

Senarist: Scott Walker

Oyuncular: Nicolas Cage, Vanessa Hudgens, John Cusack, 50 Cent, Kevin Dunn

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

Simurg

 

Refik, Cafer, Çiğdem, Hüseyin Muharrem, Ali Ekber ve Delil 1996 yılında F-tipi hücre sisteminin getirilmesine karşı başlatılan ölüm orucu eyleminde yer almışlardı. Ölüm orucunda geçen 69 günün sonrasında Wernicke Korsakoff hastalığına yakalandılar. Konuşma zorluğu, istemsiz kasılmalar, hafıza kaybı ve unutkanlık gibi sorunlar yaşayan eski eylemciler yeniden bir araya geldiler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Ruhi Karadağ

Senarist: Ruhi Karadağ

Oyuncular: Cafer Gürbüz, Çiğdem Kazan, Refik Onal, Delil İldan

Gösterim tarihi: 30 Kasım

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.