Fırat Sayıcı

The Bride / “Kill Bill”

İlk İzlenim: Sessiz, güzel, tedirgin ama sakin.

Konuştukça: Kaplan ruhuna sahip bir kedi.

Artıları: Hız, zeka, çeviklik, mantığıyla yönlendirebildiği intikam duygusu, uzmanlaşılmış dövüş sanatları ve keskin bir kılıç!

Handikapları: Kendisini öldürmek isteyen yakın dostlara sahip.

Yaşam Felsefesi: İntikam soğuk yenen bir yemektir!

Hayattaki Düsturu: Derdim var dağlardan büyük. Ama tek tek çözülecek.

Tanıyınca: Normal şartlarda arkadaş olmanız çok zor The Bride ile. Zamanında tükettiği güveni size yönlendirmesini beklemek yanlış olur. İyisi mi, kınından kılıcını çektiğinde ondan olabildiğince uzaklaşmanız. Yoksa o kalabalığın arasında kim vurduya gidersiniz.

Mia Wallace / “Ucuz Roman”

İlk İzlenim: Çene boyna yakın, kafa öne doğru, dik dik bakan gözler ne ifade eder ki?

Konuştukça: Birilerine fena halde kızgın belli ki…

Artıları: İnsanları kullanmasını ve dans etmeyi iyi biliyor.

Handikapları: Umarsız, uyuşturucu bağımlısı ve dikkatsiz.

 Yaşam Felsefesi: Burnumu pudralamak zorundayım…

Hayattaki Düsturu: Rahatsız edici sessizlikten nefret ederim!

Tanıyınca: Oldukça hiperaktif diyebileceğimiz Mia’ya ayak uydurmak biraz zor. Siz siz olun o ‘uçarken’ yanında olmayın. Aksi halde kalbine bir adrenalin iğnesi saplamak zorunda kalabilirsiniz.

Uma Thurman

Gerek mesleki gerekse özel hayatında duygulara önem veren Uma Thurman adını Hint mitolojisindeki ışık ve güzellik tanrıçasından almıştır. Hollywood’un saygı duyulan aktrislerinden olan güzel oyuncu, Mia Wallace kadar deli dolu ve inatçı, The Bride kadar da hırslı ve başarı için her engeli aşmayı çalışan biri. İsveç-Alman karışımı bir anne ile Amerikalı bir babadan dünyaya gelen Thurman, bir dönem modellik de yaptı. Quentin Tarantino’nun hayatında önemini her zaman vurgulamasıyla ne kadar vefakar olduğunu da kanıtlıyor. Uma Thurman, kesinlikle yeni projelerini dört gözle beklediğimiz oyunculardan.

 

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.