Bu seneki teması ʻSokakʼ olan Türkiyeʼnin senaryo kimliği taşıyan tek film festivali SineMardin, 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

Temel amacı Mardin’in sinemayla alakalı altyapısının ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması ve genç sinemaya destek vermek olan olan SineMardin, bu sene birçok ilke imza atacak. Bu seneki teması ʻsokakʼ olan SineMardin, birçok ünlü yönetmenin ödüllü filmlerini Mardin’li sinemaseverlerin beğenisine sunacak. ʻGezici Çocuk Filmleriʼ ile Mardin ve ilçelerini gezerken, atölye ve seminer programlarıyla dolu dolu bir sinema şöleni gerçekleştirecek. 8-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 7.SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivaliʼnin en büyük özelliği ise ilk kez yarışmalı iki bölümü Mardin’li sinemaseverlerin beğenisine sunacak olması.Kısa ve Belgesel kategorilerinde yarışacak olan filmler yine Mardin’li sinemaseverler tarafından oylanacak.

  1. SineMardin ilk uzunlara perde açıyor

SineMardin, gösterim programında heryıl olduğu gibi genç sinemaya özel bir bölüm açıyor. İlk uzun metraj filmlerin gosterimlerinin yeralacağı bölümde, Tepenin Ardı (Emin Alper), Mar (Caner Arzincan), Ölü Bölgeden Fısıltılar (Fırat Çağrı Beyaz), Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat), İz-Reç (Tayfur Aydın), Semi (Refik Çakar), Bu Son Olsun (Orçun Benli), Anadilim Nerede (Veli Kahraman), Li Vir (Haco Cheko), Öngörüye Ağıt (Savaş Baykal), Ben Uçtum Sen Kaldın (Mizgin Müjde Arslan), Bir Varmış Bir Yokmuş (Kemal Uzun, Bülent İşbilen) ve Mikrofon (Ahmad Abdalla) yer alıyor. Gösterimler yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek.

Bu seneki teması ʻSokakʼ olan Türkiyeʼnin senaryo kimliği taşıyan tek film festivali SineMardin, 8-15 Haziran 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Festival yerli ve yabancı birçok ismi Mardin’de ağırlayacak, atölye ve söyleşilerle festivale renk katacak…

Behzat Ç. ve Ekibi Sinemardin’de…
Behzat Ç-Bir Ankara Polisiyesi dizisiyle alışılagelmiş kalıpları zorlayan bir anti-kahraman olan Behzat Ç (Erdal Beşikçioğlu) ve ekibi Harun (Fatih Artman), Hayalet (İnanç Konukçu) ve Akbaba (Berkan Şal) Mardin’li sinemaseverlerle buluşacak. Dizinin senaristi Emrah Serbes festival kapsamında bir senaryo atölyesi düzenleyecek.

Murathan Mungan’da Mardin’de olacak…

7.SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’nin bu seneki onursal konuğu Murathan Mungan olacak.

 

Oscar adayı Jose ve Pilar filmi yönetmen Miguel Gonzalves Mendes’in katılımıyla SineMardin’de.

İki yıl önce, 88 yaşında ölen Portekizli yazar Jose Saramago’nun yaşamının son birkaç yılına tanıklık eden ve bu yıl Oscar’ın yabancı film adayları arasındaki Jose ve Pilar, SineMardin’de gösterimde olacak. Belgesel tarzında olan filmin gösterimi Yönetmen Miguel Gonzalves Mendes’in katılımıyla gerçekleşecek.

 

İran sinemasını dünyaya tanıtan yönetmen olarak bilinen Mecid Mecidi Mardin’li sinemaseverlerle buluşacak.

Geçtiğimiz yıl Bahman Ghobadi’yi konuk eden SineMardin, bu kez yine İran sinemasına yer açıyor. Özel gösterim programı kapsamında Serçelerin Şarkısı, Akademi ödülüne aday Cennetin Çocukları ve Baran filmlerinin gösterimleri ünlü yönetmenin katılımıyla gerçekleşecek.

Mecid Mecidi

Mecid Mecidi 1959’da Tahran’da doğdu. Dramatik Sanatlar Akademisi’ndeki öğrenimini bitirmeden önce amatör yapımlarda rol almaya başlayan Mecidi 1980’li yıllarda kendine ait kısa filmler ve belgeseller yapmaya başladı. 1992’de ilk uzun metrajlı filmini yöneten Mecid Mecidi ülkenin en iyi bilinen yönetmenlerinden biri haline geldi. Mecidi’nin filmi Cennetin Çocukları 1997 yılında Akademi Ödüllerinde aday gösterildi. Mecidi’nin övgüyle karşılanan diğer filmleri arasında San Sebastian Jüri Ödülü sahibi The Father (1996) ve Montreal Dünya Büyük Ödülü sahibi Cennetin Rengi ve Baran da yer almaktadır.

İstanbul Film Festivali’nin galipleri Tepenin Ardı ve Yeraltı, yönetmenler Emin Alper ve Zeki Demirkubuz’un katılımıyla SineMardin’de

İstanbul Film Festivali’nde en iyi film ödüllü Emin Alper’in Tepenin Ardı ve En iyi yönetmen ödüllü Zeki Demirkubuz’un Yeraltı filmleri yönetmenlerinin katılımıyla Mardin’li sinemaseverlerle buluşacak.

SineMardin çocuk filmleri gösterimleriyle köy ve ilçeleri gezecek.

SineMardin, heryıl olduğu gibi sinemaya doğrudan ulaşma imkanı bulamayan genç ve çocuklar için özel bir gezici gösterim programı sunacak.

Mardin Film Ofisi işbirliğiyle gercekleştirilecek olan SineMardin kapsamında geçen senelerde olduğu gibi bu sene de film analizleri, kurgu ve senaryo üzerine atölye çalışmaları yapılacak. Son yıllarda, teknolojik devrim yaşayan fotoğraf makinalarıyla film çekimi üzerine bir de atölye programı gerçekleştirilecek.

SineMardin Mardin’li genç sinemacılar için destek fonu açıyor

SineMardin ve Mardin Film Ofisi işbirliğiyle oluşturulacak olan destek fonuna Mardin’de yaşayan genç sinemacılar film projeleriyle başvurabilecek. Kisa, belgesel ve uzun metraj film projelerinin başvuruları 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek.

SineMardin kapsamında gerçekleştirilecek olan bütün gösterimler ve etkinlikler halka açık ve ücretsiz olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.