Burcu Mercan

Doğadaki değişim ile birlikte TV ekranlarında da büyük değişimler yaşamaya başladık. Kış dizilerine yavaş yavaş veda ederken, yaklaşan bahar dizilerine ve dizilerin iptal-devam durumlarına bir göz atalım isterseniz.

İngiltere’den 2 kötü haber

E4 kanalının iki harika dizisi – Skins ve Misfits – ile ilgili pek hoşumuza gitmeyen haberler aldık yakın zamanda.

Bildiğiniz üzere 2.sezonun ardından Misfits’ten ayrılan Robert Sheehan (Nathan) sebebiyle dizi büyük kan kaybetmiş, yoluna kadroya yeni dahil olan Joseph Gilgun (Rudy) ile devam etmişti. 3.sezonda kesinlikle ilk iki sezonun tadını vermeyen ama yine de güldüren, yine de beğendiğimiz, yine de hatırlanacak ve standartların üzerinde 8 bölüm izledik. Ancak üçüncü sezon finaliyle beklenmedik bir noktaya gelindi ve 2 oyuncunun daha diziden ayrılacağının haberini aldık: Simon rolünde ki Iwan Rheon ve Alisha rolündeki Antonia Thomas. Asıl ilginç olan ilk iki sezon kadrosunun beşte üçünü kaybetmiş olmasına rağmen dizinin 4.sezon onayını almış olması. Ve bir de Misfits’in Amerikan versiyonun yapılacağı, çekimlerin 2012 sonunda başlayacağı konusunda haberler dolaşıyor ortalıkta. Gossip Girl ve O.C. dizilerinin yapımcısı Josh Schwartz’ın parmağı varmış bu işte hatta. Haber daha tam kesineşmese de diğer yeniden yapım örneklerinin akıbeti düşünüldüğünde (bknz: Skins US ve Coupling US) bu habere sevinebilmek çok da mümkün görünmüyor.

Skins cephesinden ise maalesef final haberi geldi. E4 kanalı tarafından onaylanan habere göre 6.sezon dizinin bu bildiğimiz halinin sonu olacak. 2013 yılında 7.sezon diyebileceğimiz bir sezon olacak ama bu sezonda ikişer saatlik üç bölüm yayınlanacak yalnızca. Bu bölümlerde eski sezonlardan karakterleri göreceğiz (Tony ve Effy’yi tekrar göreceğimiz neredeyse kesin) ve umarım bizim için üsturuplu bir final olacak. Kafamızdaki tüm soru işaretlerinin yanıtlanacağını ise hiç sanmıyorum. Eh, kalbimiz kırılmadı desek yalan olur ama en azından dizinin fazla tadı kaçmadığından “zirvede bıraktı” diyebileceğiz.

Dört Gözle Beklediklerimiz

İki muhteşem dizi 1 Nisan akşamında 2.sezonlarıyla geri dönüyor; Game of Thrones ve The Killing.

Geçtiğimiz sezonun en iyilerinden polisiye – dram dizisi The Killing yarattığı tekinsiz – kaotik atmosfer, harika oyunculuklarıyla gerçekci karakterler ve merak unsurunu sürekli pik seviyede tutan senaryosu ile büyük beğeni kazanmıştı. 1.sezonda “Rosie Larsen’ı Kim Öldürdü?” diyen dizi bu sezon “Neyi Ortaya Çıkardığına Dikkat Et” diyor. 2 saatlik prömiyeri sabırsızlıkla bekliyoruz.

2011’in bir diğer harikası Game of Thrones da geri dönüyor 1 Nisan’da, savaşı ve ejderhaları da beraberinde getiriyor. İlk sezon klasik dizilerden beklemeyeceğimiz şekilde başrol oyuncusunu (Eddard Stark rolündeki Sean Bean) öldüren dizi yerini sağlamlaştırdığından emin olsa gerek ki bu sezon herhangi bir yıldız oyuncuya ihtiyaç duymamış. The Tudors dizisinden Natalie Dormer ve Skins UK’den Hannah Murray (Cassie) kadroya yeni dahil olan isimlerden, bunların haricinde koca bir yeni karakter listesi var. Yine Skins UK’den Joe Dempsie (Chris) ve gurur kaynağımız Sibel Kekilli ikinci sezonda kadroda olmaya devam edecekler.Yayınlanan promo videolarıyla tüylerimizi diken diken eden dizi sosyal medyada oldukça başarılı bir tanıtım sürdürmekte, hemen hergün yeni bir haberle karşılaşıyoruz 2.sezona dair. Ara vermeden arka arkaya 10 bölüm yayınlanacak, heyecanla takipteyiz.

Siz bu satırları okurken Mad Men de geri dönmüş olacak 5.sezonuyla, 25 Mart’ta yayınlanan 2 saatlik prömiyeriyle. Son bölümü Ekim 2010’da yayınlanan dizi neredeyse 17 aydır ekranlardan uzaktı. 5.sezon ilk bölümün Jon Hamm (Don Draper) tarafından yönetildiğini de söyleyelim. Bakalım dizi bu sezonuyla hangi ödülleri silip süpürecek?

Giden Gitsin, Kalan Sağlar Bizimdir – Finaller ve İptaller

Sezonun en iddiali dizilerinden ismi Spielberg ile birlikte anılan Terra Nova Fox kanalı tarafından iptal edildi. Sadece şunu sormak yeterli aslında; eğer klasik Amerikan ailesi draması çekeceksen, milyon yıl önceye, dinozorlar devrine dönmeye, bu kadar masraf etmeye ne gerek var? Terra Nova fondaki vahşi doğa ve 3-5 dinozor görüntüsünden başka yeni hiçbir şey vermeyen, bunun iddiasında dahi olmayan, replikleri ezberden okunabilen vasat bir diziydi. Bu sebeple dizinin iptalinin hiç de şaşırtıcı olmadığını belirteyim. Fox diziyi iptal etse de stüdyonun diziyi satmak için yeni bir kanal aradığı yönünde söylentiler de mevcut ancak ben olsam pek ümitlenmezdim.

Bir diğer iptal kararı da HBO’nun Dustin Hoffman’lı dizisi Luck için alındı. Michael Mann’ın yapımcılığında at yarışı dünyasını anlatan dizinin çekimleri sırasında daha önce 2 at ölmüş ve bu durum hem PETA’nın hem de diğer hayvenseverlerin büyük tepkisine sebep olmuştu. Geçtiğimiz günlerdeçekim sırasında 3. atın da ölmesi bardağı taşıran damla oldu ve önce dizinin çekimlerine ara verildi, sonrasında ise dizi daha önce 2.sezon onayı almış olmasına rağmen tamamen iptal edildi. Bu iptalde at ölümleri kadar düşük reytingler ve kötü reklamın da etkisi olsa gerek.

Ve son olarak şaşırtmayan, yerinde ama kalp kıran bir final haberi; House MD 8.sezonu ile sona eriyor. Dizi 21 Mayıs’ta yayınlanacak final bölümüyle ekranlara veda edecek. Final bölümünde eski yüzleri bir arada göreceğiz, Olivia Wilde da bunlardan biri. House her ne kadar başarısını devam ettirse de 8 sezon dizi çekip kendini tekrar etmemek imkansız. Bu sebeple bu alıştığımız karakteri görememek canımızı sıkacak olsa da final kararını son derece uygun buluyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.