SERDAR AKBIYIK

Küçük yaşta kendini beğenmeyen Uma Thurman’ın geldiği nokta isminin anlamı gibi güzellik tanrıçalarını kıskandırıyor. Bu ay Bel Ami filminde Robert Pattinson ile imkansız bir aşk yaşayacak güzel yıldız…

Bazı insanlar vardır kendi kaderlerini kendileri yaratırlar. Hollywood’ta ise bu örneklerin en bilineni Uma Thurman. Daha küçüklüğünden itibaren insanlarla savaşmak zorunda kaldı Uma. Hatta annesinin burnunu estetik ameliyatı yaptırması için ısrar etmesi bile onun anılarında acı bir anı olarak kaldı. Annesinin bu isteği yüzünden fiziğine hiç güvenmedi. Okulda diğer kızlar onun uzun boylu olması ve büyük ayaklarıyla hep dalga geçtiler. Üstelik uzun boyu ona bir avantaj da getirmedi o günlerde. Ne derslerinde başarılıydı ne de sporda üstün bir özelliği vardı. Ama mezuniyet töreninde sahneye çıktığında seyirciler çirkin ördeğin bir güzellik tanrıçasına dönüşmesini izlediler. Kabiliyetinin farkına varan Uma yatılı okulu bıraktı ve New York’a taşındı. Artık aklı fikri oyuncu olmaktaydı. Bulaşıkçılık yaparak deneme çekimlerine katılarak kariyer savaşına başladı. 16 yaşında şans yüzüne güldü ve Elite ajansının modeli oldu. 1988 yılındaysa ilk sinema deneyimini yaşadı. Tam dört filmde birden yer aldı. Bunların içinden Dangerous Liaisons onun hayatını değiştirdi. Yapımcıların dikkatini çekti, bir de rol arkadaşı John Malkovich onun çok yetenekli ve zeki olduğunu söyleyince art arda teklifler aldı. Fakat bundan sonra oynadığı filmler gişede başarısız oldu. Üstelik onun kötü oyuncu olduğu eleştirmenler tarafından yazılıp çizilmeye başladı. Herşey kötü gitmeye başladığında Tarantino’nun çekeceği Pulp Fiction’ın deneme çekimlerine katıldı. Tarantino çekimleri hiç beğenmedi. Tam Uma’nın üzerini çizmişken bir yemeğe çıktılar. Uma yönetmenin ağzından girip burnundan çıktı ve yemek sonunda Mia karakteri Uma’nındı. Film bir kült oldu, Uma’ysa Tarantino’nun vazgeçemediği oyuncu. Daha sonra Kill Bill serisi geldi. Bütün bu başarılı filmlere rağmen hiç bir zaman gişede garantiyi sağlayacak bir oyuncu olarak görülmedi. Aşk hayatında ise film setinde tanıştığı Gary Oldman ile evlendi. İki yıllık evlilik boşanmayla sona erdi. Daha sonra ise Ethan Hawke ile evlendi ve iki çocuğu oldu. 1.83 metre boyundaki oyuncu şu anda Hyde Park, New York’ta yaşıyor. İsmi “Uma”, Hindistan mitolojisinde ışık ve güzellik tanrıçası anlamına geliyor. Bu ay ise en karizmatik vampir Robert Pattinson ile başrolü paylaştığı Bel Ami filmiyle sinemalara konuk olacak. Bakalım güzellik tanrıçasıyla vampirin aşkı nasıl olacak?

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.