Fırat Sayıcı

Chuck Noland / “Cast Away”

İlk İzlenim: Sıradan, işini ve iş arkadaşlarını seven biri…

Konuştukça: Hayat dolu, çalışkan, gözlemci…

Artıları: Hayata tutunmak adına her yolu deneyen, mücadeleci bir ruhu var.

Handikapları: Yok denecek kadar az…

Yaşam Felsefesi: Ölmenin yeri ve zamanı değil!

Hayattaki Düsturu: Kendin için değil, sevdiklerin için yaşa…

Tanıyınca: Ansızın bir ıssız adaya düşen Chuck, tam bir survivor! Yalnızlık hissetmemek için bir toptan bile hayali arkadaş yaratacak kadar yaşamı seven biri. Issız bir adaya düşecek olursanız yanınıza almanız gereken 3 şeyden biri Chuck olmalı mutlaka.

Forrest Gump / “Forrest Gump”

İlk İzlenim: Saf, sade, olağan.

Konuştukça: İyi yürekli, aklı kıt ve tatminkar.

Artıları: Çevresinde ondan daha hızlı koşan kimse yoktur.

Handikapları: En büyük eksikliği IQ’su…

 Yaşam Felsefesi: Zeki biri değilim belki ama aşkın ne olduğunu iyi bilirim!

Hayattaki Düsturu: Hayat bir kutu çikolata gibidir. Ne zaman bittiğini anlayamazsın bile…

Tanıyınca: İyi yürekli kalbi, hız konusunda çevresindeki birçok insandan avantajlı ayakları ve aşka olan inancı, tüm eksiklerini örten bir perde gibi. Onunla tanışırsanız, ona sakın sokağın sonuna dek yarışalım mı demeyin. Kaybedersiniz…

Tom Hanks

Dünya sinemasında her türden seyircinin en az 3-5 filmine bayıldığı ender aktörlerden olan 55 yaşındaki Tom Hanks, birçok adaylığı, ödülleri ve de 2 Oscar’ı olan başarılı bir oyuncu. Kariyer konusunda Forrest gibi uzun soluklu koşarak birçok rakibini geride bırakan Hanks, Hollywood ormanında Chuck gibi hayatta kalmayı başardı. İlk bakışta utangaç gibi görünse de, konuştukça açılan, rahatladıkça coşan ünlü aktörün en büyük hobisi ise antika daktilo koleksiyonunu genişletmek. Rol aldığı her filminden genç oyuncuların büyük dersler çıkaracağını bilmek bile yetiyor bizlere…

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.