SERDAR AKBIYIK

Yüzündeki çizgilere rağmen kendine güvenini kaybetmeyen, güçlü kadın imajının en iyi örneklerinden Robin Wright bu ay Kazanma Sanatı ile beyazperdeye konuk olacak…

Robin Wright’ı bütün dünya Forrest Gump’la tanıdı. Zaten kariyerindeki en büyük başarısını da bu filmdeki Jenny rolüyle elde etti ve Altın Küre’ye aday gösterildi.

Robin Virginia Gayle Wright, 1966’da Dallas-Texas’ta dünyaya geldi ve 14 yaşında modellik kariyerine başladı. Liseden sonra çıktığı Avrupa turundan ABD’ye dönüşünde oyunculuk üzerine yoğunlaştı. 1984’ten 1988’e kadar Santa Barbara dizisinde rol aldı ve üç kez Emmy’ye aday gösterildi.

1986 yılında evlendiği Santa Barbara oyuncularından Dane Witherspoon ile 1988 yılında ayrıldı.

Televizyonun yanısıra film dünyasına da adım atarak 1987’de başrollerinde Peter Falk ve Billy Crystal’in yer aldığı Rob Reiner’in The Princess Bride filminde oynadı.

1990 yılında State of Grace filminin çekimlerinde tanıştığı ünlü aktör Sean Penn’le iki çocuğu olduktan bir kaç yıl sonra 1996 yılında evlendiler. 2010 yılında ayrılana kadar Robin Wright, eşinin soyadını da taşıdı.

Genelde yanlış anlaşılmış ve boşanmış kadınları canlandırdığı filmleriyle tanınan Robin Wright kendisine yapılan bir çok film teklifini geri çevirmesiyle de bilinir. Aralarında Robin Hood, Batman Forever’in de bulunduğu 20 kadar rolü reddetmiştir.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.