Televizyonda fırtına gibi esen Behzat Ç. dizisinin sinema versiyonu bugün izleyici ile buluşuyor. Biz de Behzat Ç.’yi canlandıran Erdal Beşikçioğlu, yönetmen Serdar Akar ve filmin oyuncularından Tardu Flortun ile sizin için kısa bir sohbet yaptık…

Geçen sezon boyunca pazar akşamları pek çoğumuzu ekran başına kilitleyen, kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edinen polisiye dizi Behzat Ç yeni maceralarına “Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm” adıyla beyazperdede devam ediyor. Film bugün izleyicilerle buluşuyor. Biz de pek çok basın mensubu gibi filmi prömiyerini yaptığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izledik.

Filmin yönetmen koltuğunda dizinin de yönetmeni olan Serdar Akar oturuyor. Senarist de tabii ki Behzat Ç fenomeninin edebiyattaki yaratıcısı Emrah Serbes. Filmin oyuncu kadrosunda vazgeçilmezler Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal ve Canan Ergüder’in yanı sıra yeni oyuncular da yer alıyor. Tardu Flordun, Cansu Dere ve Hakan Boyav Behzat Ç’ye film için katılan isimler… Erdal Beşikçioğlu’nun filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden En İyi Erkek Oyuncu ödülüyle döndüğünü de hatırlatalım.

Behzat Ç. beyazperde de güldürüyor ve polisiye hikayesi ile de dakikaların nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz. Filmde; Behzat Ç. ve ekibi bu kez bir seri katilin ve katilin cinayetleri işleme sebeplerinin peşine düşüyor. Bu yolculukta Behzat Ç. kaybettiği ve yokluğunu bir türlü kabullenemediği kızının acısını yaşamaya devam ediyor. Ancak bu durum diziyi izlemeyenler için biraz sıradan kalabilir. Zira Behzat Ç.’nin – diziyi izleyenlerin ancak 1 sezon içinde öğrenebildiği- kızını kaybedişiyle ilgili travmatik bir geçmişi var. Diziden çok iyi bildiğimiz karakterler filmde bir görünüp bir kayboldukları için havada kalabiliyor ama film yine de Behzat Ç. hayranlarını tatmin edeceğe benziyor diyor sözü Antalya’da bir araya geldiğimiz ve filmi ilk kez izleme heyecanını yaşayan Erdal Beşikçioğlu, Serdar Akar ve Tardu Flordun’a bırakıyorum.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU

Behzat Ç. kısa sürede fenomen haline gelen bir dizi oldu. Ardından Behzat Ç. beyazperdeye taşınıyor haberini aldık. İlk kez de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde izleyicilerle buluştu. Sizce sinemadaki Behzat Ç. nasıl bir Behzat Ç. oldu?

Erdal Beşikçioğlu: Öncelikle sansürsüz bir Behzat Ç. oldu. Ciddi bir hikayesi olan bir Behzat Ç. oldu. Aslında ben çok şaşkınım, hakikaten enteresan bir işle karşı karşıya geldik. İnsan senaryoyu okuduğu zaman bazen perdede seyrettiği ile örtüşmeyebiliyor. Ama burada çok tuhaf bir durum olmuş. Okuduğumuz hikayeyi, katlayarak büyüyen bir rejiyle gördüm. Böyle olunca da seyretmesi keyifli bir film çıkmış. İlginç, şaşkınım yani.

Antalya’da izleyicilerden çok güzel tepkiler aldınız. Bire bir tepkileri gözlemleyebildiniz.

Erdal Beşikçioğlu: Çok enteresandı gerçekten. Yani biz evde zaman zaman oturup diziyi seyrettiğimiz zaman, gülüyoruz tabii yaptığımız işlere. Ama zaman zaman “Ulan buna sadece biz gülüyoruz ya” diye düşünüyoruz. Salonda da bizim canlandırdığımız bir hikayeye, bizim güldüğümüz hikayeye, zaman zaman dumura uğradığımız hikayeye seyirciyle beraber reaksiyon verdik. Böyle olduğunda izlemesi çok daha keyifli oluyor. O zaman da boşa bir iş yapmadığınızı görüyorsunuz. Yaptığınız her hareketin bir tepkisi olduğu zaman işinize daha da keyifle bağlanıyorsunuz. Çok keyifli bir iş çıkmış.

Behzat Ç. ‘nin bu denli sizle örtüşeceğini ve insanların size gerçekten oymuş gibi davranacağı karakter size ilk teklif edildiğinde tahmin etmiş miydiniz?

Erdal Beşikçioğlu: Bir oyuncu role başladığı zaman ancak o rolle ilgili hayal kurabilir. Yani ben fenomen olayım, ben şöyle olayım böyle olayım gibi bir şey olamaz. Bu bir ütopya olur, saçmalık olur yani. Olmaz zaten. Sadece rolü, yazarın hakkını verdiği ölçüde oynamak istiyorsunuz. Sonunda da böyle bir iş çıkıyor. Kimisi diyor fenomen, kimisi diyor başka bir şey. Ben sadece yazılan senaryonun hakkını veriyorum diye bakıyorum bu işe. Gerçekten çok güzel yazılıyor ve çok güzel çekiliyor. Yani seyirci sıkılmadığı sürece ben de sıkılmam diye düşünüyorum.

TARDU FLORDUN:

Sizce Behzat Ç. nasıl bir film oldu, sizin için nerede duruyor bu film?

Tardu Flordun: Bence güzel ve keyifli bir film oldu. Ağır şartlarda çalıştık ve farklı bir iş çıkardık. Basın toplantısında da dediğim gibi bu anti kahramanın hikâyesi olduğu için onun üzerine kurgulanan bir film. Dolayısıyla Türkiye’deki bütün oyuncuların çalışmayı hayal ettiği, çok disiplinli, çok hızlı, çok pratik yani 50 kere tekrar etmediğimiz, tıkır tıkır çalıştığımız, güvenilir insanlarla çalıştığımız bir ekip. Umarım benim kariyerimde de iyi bir yeri olacaktır bu filmin. Bunu zaman gösterecek.

Peki bugüne kadar yapılan polisiyeler arasında Behzat Ç.’ yi nereye koyuyorsunuz?

Tardu Flordun: Şimdiye kadar yapılan polisiyeler arasında eleştiri yönü ağır basan ve izlediğim en samimi polisiye filmi diyebilirim.

SERDAR AKAR:

Bir sezon boyunca televizyon ekranlarında izledik Behzat Ç.’yi, şimdiyse beyazperdede karşımıza çıktı. Öncelikle şunu merak ediyorum, bundan sonra da izleyecek miyiz Behzat Ç.’yi?

Serdar Akar: Biz plaktan güzel bir şarkı dinliyorduk, şimdi onun konserine gideceğiz (gülüyor); bence bu devam edecek. Yani etmesi lazım, çünkü çok güzel bir tepki aldık seyirciden. Bu tepkinin üstüne bence bunun devam filmleri olabilir. Hiçbir şekilde diziyle fazla karşılaştırmamak lazım. Dizi de zaten episodik bir şey. Kendi macerası olan bir adam, bu adamın macerası içinde bence her türlü şey olabilir. Güzel de oluyormuş, Altın Portakal’da gördük. Şöyle bir şey söyleyeyim, bu filmi televizyona seyredemezsiniz, seyredilmez yani. Zaten diziden farkı da bu.

Peki Behzat Ç. Emrah Serbes’in aynı adlı kitabından uyarlama… Uyarlama yapmak zor değil mi?

Serdar Akar: Çok, çok zor bir şey. Hele senaristimiz Emrah’ın yaptığı şey çok zor bir şey. O çok iyi bir edebiyat yazarı. Çok iyi bir edebiyat örneği olunca karşınızda onu senaryolaştırmak çok kolay olmuyor. Kelimelerin gücüne aldanabiliyorsunuz. Behzat Ç.’yi bu hala getirene kadar canımız çıktı yani (gülüyor).

Behzat Ç. uzun soluklu bir proje gibi görünüyor ama şunu da sormadan geçemeyeceğim. Behzat Ç. dışında başka bir sinema projeniz var mı?

Serdar Akar: Tabii ki var. Olmaz olur mu? Film projeleri var, dizi film projeleri var. Mesela biz şu anda TRT’ye biz dizi çekiyoruz “Mor Menekşeler” diye. Sinemada da var bir şeyler tabi ki (gülüyor). Gerçekleşmeden açıklamam, nazar değer.

 

Kitapla aynı mı beyazperdede izlediğimiz Behzat Ç.? Bir de tabii kitabı okumayanlar, okuyacakları zaman artık gözlerinde canlanacak belirgin karakterler var.

Serdar Akar: Evet. Biz de şimdi kitabı tekrar okuyunca, gerçekten filmdeki oyuncular konuşuyor gibi geliyor. Öyle oluyor işte, çok güzel değil mi?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.