ZEYNEP BONÇE

Geçen ay yeni başlayan yerli dizilerin üzerinden geçmiş, vasatın altında bir sezonla karşı karşıya olduğumuzdan bahsetmiştik. Yabancı dizilere baktığımızda ise bunun tam tersi bir tablo görüyoruz. Birbirinden keyifli dizilerin arasında parmakla sayılabilecek kadar az dizinin geleceği karanlık görünüyor.

AMERICAN HORROR STORY

Sezonun en başarılı dizilerinden biri American Horror Story. Birbirinden keyifli karakterleri ve kimi zaman güldüren absürt korku klişeleriyle tam bir televizyon ziyafeti olan dizinin tek eksisi senaryosunun her an kısır döngüye girecek gibi görünmesi. Yine de senaristlerinin kısa vadeli planlarla yola çıkmadıklarını düşünüp umudunuzu kaybetmemeye çalışırken, özellikle Jessica Lange’i izlemenin keyfini çıkarın.

REVENGE

Yeni sosyetik dizimiz Revenge, genç bir kadının aşırı zengin ve politik olarak da güçlü insanlardan oluşan bir topluluktan, babasının intikamını alma çabasını konu alıyor. İntikam hikayelerini sevenler için biçilmiş kaftan olan dizinin geleceği pek parlak görünmese de, bir şekilde kendini izletiyor. Vaktiniz bolsa, zaman geçirmek için bire bir.

CHARLIE’S ANGELS

Sezonun en berbat, en yapay, izlemesi en zor dizisi. Beklentileriniz çok düşük olsa da, tek istediğiniz çerez gibi bir dizi ile aksiyona doymak olsa da, üç güzel kadının dövüşmesini izlemek bile size yetecek olsa da, hayal kırıklığına uğrayacağınızın garantisini verebilirim. Sakın eski versiyonuna kanıp da, zaten iptalle yüzleşen kalan bu yeni uyarlamaya bulaşmayın.

PERSON OF INTEREST

J.J. Abrams’ın yeni yapımı olan dizi özellikle Lost’un Ben Linus’ı Michael Emerson’ın varlığıyla şenleniyor. Çok derin bir yapım beklemeden izlediğinizde keyif alabileceğiniz bir dizi Person of Interest. Her bölüm ayrı bir macera yaşayan kahramanlarımız şimdilik bizi tatmin ediyorlar.

TERRA NOVA

Sezonun yeni bilimkurgusu Terra Nova, gelecekte, dünyanın yaşanamayacak duruma geldiği zamanlarda başlıyor. Yeni bir dünya bulma peşindeki bir grup insanın (başarabildikleri tek zaman yolculuğu bu olduğu için) 85 milyon yıl öncesine geri dönmeksizin gitmelerini konu alan dizi, dinozorlar, asiler ve yeni dünyanın tehlikeleriyle boğuşan kahramanlarımızın maceralarını anlatıyor. Steven Spielberg’ün de elinin değdiği Terra Nova her ne kadar şimdilik eğlenceli olsa da, acilen toparlamazsa her an kabak tadı vermeye müsait. Yine de birkaç senaryo hatasının sizi rahatsız etmesine izin vermeyin ve en azından sezon sonuna kadar Terra Nova’ya şans tanıyın derim.

HOMELAND

24’ün yapımcılarının yeni dizisi Homeland, Claire Danes’in mükemmel oyunculuğu ile harika bir senaryonun birleşimi. Gerek temposu, gerek karakterleri, gerekse hikayesi ile sezonun en ağır toplarından Homeland. 24’ün ayakları yere biraz daha basan versiyonu olan dizinin çok daha fazla sürpriz vadettiği aşikar.

RINGER

Öncelikle Sarah Michelle Gellar’ı özleyenlere tavsiye edilebilecek dizi, rakiplerine göre ağır bir tempoya sahip. Lakin sizi bir saniye bile sıkmıyor bu ağır işleyiş. Birbirinden çok farklı tek yumurta ikizi kız kardeşlerin  ‘Hitchcock’vari bir kara polisiyenin içine düşüşünü anlatan dizi şimdilik hatasız devam ediyor.

THE SECRET CIRCLE

The Vampire Diaries’in yazarı L.J. Smith’in aynı adlı romanından uyarlanan dizi The Vampire Diaries’i seviyorsanız kaçırılmayacak bir fırsat. Yine bir gençlik dizisi olan The Secret Circle’da vampirler yerine büyücüler var. Yaşınız 20’yi henüz geçmediyse ve fantastik dizileri seviyorsanız kaçırmayın.

THE FADES

Sezonun en başarılı fantastik dizilerinden biri olan The Fades bir İngiliz yapımı. Diğer tarafa geçmeyi başaramayan ölüleri görebildiğini fark eden bir gencin başından geçenleri anlatan dizi, her bölümde biraz daha sarıyor izleyiciyi. Seçilmiş kişi olmakla, normal bir genç olma arasında gidip gelen kahramanımızın hikayesi, sanıldığının aksine sadece gençlerin değil, her yaştan fantastik dizi severin ilgisini çekebilecek düzeyde.

Sadece dikkat çeken yeni dizileri sıraladık. Bu listeye bir de yeni sezonlarını merakla beklediğimiz eski diziler eklendiğinde, ne kadar soğuk olursa olsun keyifli bir kış geçireceğimizi söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.