Freida Pinto, Dany Boyle’un Oscar’lı Slumdog Millionaire filminden sonra dur durak bilmiyor. Bu ay Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filminde seyredeceğiz güzel yıldızı

Serdar akbıyık

Freida Pinto’nun soyadı Portekizce ve anlamı küçük kuş. Ataları 1497’de Hindistan’a gelmiş. Hint ırkının bütün güzelliğini üstünde toplamış olan Pinto Dany Boyle’un Slumdog millionaire için yaptığı seçmelere katıldığında kendisi de sbu kadar başarılı olacağını sanmıyordu tahminimizce. Boyle ondaki güzelliği ve yeteneği fark edince dünya sineması da bir yıldız kazandı. Slumdog Millionaire’den sonra arkasına aldığı Oscar rüzgarıyla Woody Allen’ın yazıp yönettiği Uzun Boylu Esmer Adam filminde kendine bir rol buldu. Muhteşem bir kadronun içinde yer aldı ve tecrübesi daha da arttı. Kimler yokdu ki kadroda, Anthony Hopkins, Naomi Watts, Josh Brolin ve daha bir çok ünlü. Bu film istenildiği zaman romantik filmlerin güzel kadını imajını da rahatça üstünde taşıyabileceğini kanıtladı Pinto için. 2010 yılında ise Fransız, İsrail ve Hindistan ortak yapımı Miral filminde rol aldı. Bu filmde de Vanessa Redgrave, Willem Dafoe ve Hiam Abbass, Pinto’nun rol arkadaşlarıydı. Bütün bu tecrübeler ise büyük bütçeli bir Hollywood filminde rol almasını sağladı Freida Pinto’nun. İşte Maymunlar Cehennemi güzel yıldız için büyük bir sınav olacak. Ya sınıf atlayacak veya güzel, kabiliyetli ama yerel bir ünlü olacak. Freida Pinto sinema macerasına kadar model olarak Hindistan’da kendine göre bir üne sahipti. Sonra Bollywood’u hedefledi. Hatta bu hedefi için 2003 yılından beri birlikte olduğu ve 2007’de evlendiği eşini bile kamuoyundan sakladı. Bollywood derken yolu Hollywood’a çıkınca ise tamamıyla boşandı. Yani ün ve para eski eşe elveda dedirtti. Zaten Slumdog Millionaire’in çekimleri sırasında rol arkadaşı Dev Patel ile yakınlaşmıştı. Filmden sonra ikili ne kadar birlikteliklerini saklasa da dergilerde çıkan boy boy resimleri bu beraberliği kanıtladı. Pinto’nun 2008 yılında neredeyse Bond kızı olacağını biliyor muydunuz? Quantum of Solace’in deneme çekimlerine katılan güzel yıldız rolü Olga Kurylenko’ya kaptırdı. Kısacası Maymunlar Cehennemi bir filmden çok daha fazlası Freida Pinto için.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.