Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza Film

Festivali’nin onsekizincisi 17 – 25 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması gerçekleştirilecek. Ayrıca dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler de sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim üstlenecek. Yönetmen Ali Özgentürk ile oyuncular Nebahat Çehre ve Kadir İnanır’a ise ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ takdim edilecek.

Yarışmalar kapsamında dağıtılacak ödül miktarları ise artırıldı. Parasal ödüller tüm kategorileri kapsayacak biçimde yeniden düzenlendi. En İyi Filme 350.000 TL ödül verilecek olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Oyuncu dalları ile En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller verilecek. Festival kapsamında düzenlenecek üç yarışmadaki toplam ödül miktarı ise 936 bin TL.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 – 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali yine dopdolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Festival kapsamında ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’, ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ ve ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’ gerçekleştirilecek. Ayrıca dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler de sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalde, yarışmalar kapsamında dağıtılacak ödül miktarları artırılırken, parasal ödüller tüm kategorileri kapsayacak biçimde yeniden düzenlendi. En İyi Filme 350.000 TL. ödül verilecek olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Oyuncu dalları ile En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller verilecek. Festival kapsamında düzenlenecek üç yarışmadaki toplam ödül miktarı ise 936 bin TL olarak belirlendi.

SİNEMAMIZIN DEV İSİMLERİNE ONUR ÖDÜLÜ

Festivali kapsamında verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri, bu yıl yönetmen Ali Özgentürk ile oyuncular Kadir İnanır ve Nebahat Çehre’ye takdim edilecek.

Bölüm kapsamında Özgentürk, İnanır ve Çehre’nin filmlerinden oluşan seçkiler izleyiciyle buluşurken sinema yazarı Burçak Evren de yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacak.

Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine, 17 Eylül Cumartesi günü yapılacak Açılış Töreni’nde verilecek.

ALTIN KOZA’NIN JÜRİ BAŞKANI DERVİŞ ZAİM

  1. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yeralan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını bu yıl Derviş Zaim üstleniyor.

“Filler ve Çimen’, “Cenneti Beklerken” ve “Nokta” isimli yapıtları önceki yıllarda düzenlenen Altın Koza Film Festivallerinden ödüllerle dönen yönetmen, ülkemizdeki diğer festivallerden de çeşitli tarihlerde En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödülleri kazandı. Aynı zamanda verdiği derslerle ülkemiz sinemasına yeni isimler kazandırılması için emek harcayan Derviş Zaim, dünyada da son dönem Türk Sineması’nın en özgün yönetmenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Zaim, İstanbul Film Festivalinde “Filler ve Çimen” ile FIPRECSI Ödülü’ne, Venedik Film Festivalinde “Çamur” adlı filmiyle UNESCO Ödülü’ne, “Nokta” ile Kahire Film Festivalinde En İyi Dijital Film Ödülü’ne ve Montpeiller Film Festivali’nde En İyi Müzik Ödülü’ne layık görüldü. Boston Türk Filmleri Festivali ise yönetmene, Türk Sinemasına yaptığı katkılardan dolayı “Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü” vermişti.

Adana Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yönetmenin filmlerinden oluşan bir seçki izleyicilerle buluşacak ve Derviş Zaim sinemasıyla ilgili bir kitap de hazırlanacak.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.