Actor Bill Murray is photographed at the Waldorf Astoria, Friday, Oct. 3, 2008, in New York, while in town to promote his new film "City of Ember." (AP Photo/Diane Bondareff) ORG XMIT: NYET661

Fırat Sayıcı

Dr.Peter Venkman / “Hayalet Avcıları”

İlk İzlenim: Alaycı ve rahat.

Konuştukça: Espri yeteneği bir hayli gelişmiş, kadınlara karşı oldukça centilmen.

Artıları: Hiçbir şeyden korkmuyor. Hayaletlerden bile…

Handikapları: Dana’ya karşı ilgisi zaman zaman onu kötü güçlere karşı zayıflatıyor.

Yaşam Felsefesi: Ne kadar çok hayalet, o kadar çok para…

Hayattaki Düsturu: Başın derde girerse kimi arayacaksın? Biz hayalet avcılarıyız!

Tanıyınca: Eğer ki hayaletlere inanıyorsanız ve evinizde bir ya da daha fazlasının olduğuna inanıyorsanız, Dr.Peter gibi bir dostunuz olsa iyi edersiniz. Bu korkusuz adam, tıpkı evinizdeki haşeratlar gibi, onları yok edecektir.

Phil / “Bugün Aslında Dündü”

İlk İzlenim: Hayattan sıkılmış gibi bir hali var…

Konuştukça: Gündelik hayatın keşmekeşinden sıkılmış, aşka bile inancını yitirmiş biri.

Artıları: İçine girdiği paradokstan kurtulmak için oldukça azimli.

Handikapları: Aşka olan inançsızlığı.

 Yaşam Felsefesi: Bugünde tıpkı dün gibiyse, yarının farkı ne olabilir ki?

Hayattaki Düsturu: Yaşa ve sıran gelince öl…

Tanıyınca: Geçimini hava durumu muhabirliği olarak sürdüren Phil, küçük bir kasabada aynı günü tekrar tekrar yaşamaya mahkum kalınca anlıyor hayatın anlamını. Phil, sessiz sakin ve zeki biri. Onun için hiçbir şeyin önemi yokmuş gibi görünse de, zorda kalınca başını nasıl dertten kurtaracağını iyi biliyor. Her seferinde farklı muhabbet açmazsanız arkadaşı olmanız biraz zor.

Bill Murray

Çoktan 60’ını deviren ünlü oyuncu William James Murray, Hollywood’un kendine özgü oyuncularından biri. Hiçbir ajansa bağlı değil, menajeri yok, hatta kendi avukatı bile yok. Dr. Peter gibi esprili ve rahat bir duruşa sahip olan Bill Murray, Phil gibi, bulmacaları çözmeyi, içine düştüğü labirentlerden kurtulmayı da biliyor. Murray’in pratik zekası, mesleğinde başarı sağlama arzusuyla buluşunca eşine az rastlanır bir kariyer planlamasına ulaşmış. Gerçek hayatında çekingen olduğu bilinen, herkesle kolay iletişim kurmayan Murray kameralar önünde ise oldukça rahat. Özel hayatından magazin basınına yansıyan olumsuz haberler ise, ünlü oyuncunun bir an önce unutmak isteyeceği cinsten…

 

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.