Corruption / 1968 / Yönetmen: Robert Hartford – Davis

Ali Ulvi Uyanık

İngiltere Sineması’nın, özellikle korku türünde yetiştirdiği en büyük aktörlerden Peter Cushing’in canlandırdığı Sir John Rowan, dondurduğumuz karedeki kadına, hareket halindeki trenin kompartımanında cerrahların kullandığı bıçakla neden saldırıyor olabilir? Çünkü onu öldürüp kafasını kesecek ve yanında götürecek! Kendisi ünlü bir cerrah ve güzelliği – dişiliğiyle aklını başından alan nişanlısının yüzünün bir tarafı kaza sonucu yandığı için ‘taze doku nakli’yle eski pürüzsüz haline getirilmesi gerek. Bir önceki cinayetinde öldürdüğü genç fahişenin dokularını kullandı ve ameliyat başarılı oldu. Ancak ‘bozulma’ yeniden başladığı için yeni bir kurban gerekli. İşte bu zavallı genç kadın!

Çekildiği döneme göre çok cesur bir korku! İngiltere dışındaki bazı ülkelerde, yarı çıplak fahişeyi öldürüp kafasını gövdesinden ayırdığı sahne kesilerek gösterildi. Türkiye’de sansürsüz versiyon vizyona girdi ve sansasyon yaratarak hasılat rekoru kırdı… Cinayet sahnelerindeki dehşetin etkisini, aynı zamanda yapımcı olan görüntü yönetmeni Peter Newbrook’un kullandığı ‘balıkgözü’ lens arttırıyordu. Uğruna cinayetler işlenen kadını da, gerçekten de o yılların heykel kadar güzel oyuncusu Sue Llyod oynamıştı.

Not: “Corruption”la beni yıllar sonra yeniden buluşturan Murat Tolga Şen’e teşekkürlerimle.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.