Serdar akbıyık

Penelope Cruz hesaplanamayan bir güzelliğin sahibi. Ona kimler aşık olmadı ki? Johny Depp, Tom Cruise, Matthew McConaughey, Matt Damon ve şimdiki eşi Javier Bardem.

Hollywood’ta Latin kadın denilince Penelope Cruz ve Salma Hayek ilk akla gelenlerdendir. Üstelik bu iki dilber iyi de arkadaşlardır. Ama Penelope Cruz’un bir çok ayrıcalığı var. 1974’te Madrid’te doğan Penelope çocukluğunda 9 yıl bale eğitimi aldı. İnatçı ve kabiliyetli kişiliği daha o zamanlarda hayata damgasını vurdu. 15 yaşında 300 kız arasında seçmeleri kazanıp önemli bir ajansa girdi. Müzik gurupları, moda çekimleri, televizyon dizileri derken 1992’de oynadığı ilk film Jamon Jamon Yabancı Dilde Oscar’ı kazandı. Bu filmdeki başarısı ona Hollywood’un kapılarını açtı. 1997’de Matt Damon ile All The Pretty Horses filmini çekti ve Damon ile çıkmaya başladı. Filmde atlarla haşır neşir olan Penelope vejeteryen oldu. Oynadığı filmlerin erkek oyuncularıyla yaşadığı aşk hikayelerinin başlangıcı oldu bu film. Daha sonra Vanilla Sky’ı çekerken Tom Cruise ile skandallar yaratan bir birlikteliği oldu. Cruise’un Nicole Kidman’dan Penelope yüzünden ayrılması hem şaşkınlık yarattı hem de bir skandal. İki ünlü ismin beraberlği beklenenden uzun sürdü. 2001’den 2004’e kadar süren bu beraberlik bittiğinde Cruise ve Penelope dost olarak kaldılar. 2005’te ise Sahara filminde Matthew McConaughey ile beraber rol aldı ve tahmin edebileceğiniz gibi onla çıkmaya başladı. Başarılı filmler ve ünlü erkekler ardarda gelirken 2006’da bu isimlere Orlando Bloom’da katıldı. Aynı yıl Penélope Cruz’un, Pedro Almadovar’ın Volver adlı filmindeki performansı olduça beğenilir. Bu filmdeki rolüyle Cannes film Festivali’nde En İyi Oyuncu ödülü alır ve Altın Küre, Bafta ve Oscar’a aday olur. Penélope Cruz, Oscar’a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olan ilk İspanyol oyuncudur. Burada Oscar’ı alamaz ama 2009 yılında Woody Allen’ın Vicky Christina Barcelona filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını alır. Bu film Penelope’ye hem Oscar’ı hemde evliliği getirir. Rol arkadaşı Javier Bardem ile evlenen Penelope bir de çocuk sahibi olur. Bakalım Penelope özel hayatında mutluluğu kariyerinde de başarıları elde etmeye devam edecek mi?

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.