Fırat Sayıcı

Matt Murdock / “Daredevil”

İlk İzlenim: Görme engelli, sessiz ve de sakin biri…

Konuştukça: “Bu adamın gizemi ne?” diye sorular sormaya başlayabilirsiniz.

Artıları: Hızlı reflekslere, esnek bir vücuda ve durdurulması güç bir dövüş eğitimine sahip.

Handikapları: Onu durdurabilecek tek şey aşk.

Yaşam Felsefesi: Her şeyi görmek gerekmez!

Hayattaki Düsturu: İntikam, acıyı bitirmez!

Tanıyınca: İçten içe ona karşı merhamet duysanız, ona yardım etmek için elinizden geleni yapmaya çalışsanız da merak etmeyin. O belki de sizden çok daha iyi görüyor, duyuyor, hissediyor. Olağanüstü bir dengeye, kas gücüne ve dövüş tekniklerine sahip böyle bir arkadaşı kim istemez ki?

Rafe McCawley / “Pearl Harbor”

İlk İzlenim: Hayat dolu, karizmatik, duygusal…

Konuştukça: Aklına her koyduğunu yapacak bir centilmen…

Artıları: Anıları ve geçmişinden çıkardığı dersler sayesinde geleceğini doğru bir şekilde yönlendiriyor…

Handikapları: Gösteriş merakı ve bencilliği.

 Yaşam Felsefesi: Aşk, başarı ve huzur gökyüzünde…

Hayattaki Düsturu: Kimse kanatlarımı benden alamaz!

Tanıyınca: Her ne kadar Rafe, gösterişe düşkün ve biraz da kendini düşünen biri olsa da, yeri geldiğinde karşındakinin hakkını veriyor. O bir uçak cambazı. Uçmak ve sevmek için yaratılmış.

Ben Affleck

 1972 Californiya doğumlu Ben Affleck, sinemaseverlerin genel olarak mesafeli durduğu bir oyuncu. Seveni ve sevmeyeni başa baş giden yakışıklı aktör, içinde yer aldığı kimi filmlerle otoriteleri şaşırtırken kimi filmlerle de hayranlarını üzdü. Ancak, canlı kişiliği ve sağlam duruşu her defasında kapıları açmasını sağladı. Matt Murdock kadar göründüğünün aksine oldukça yetenekli, Rafe McCawley kadar da ilişkilerinde oldukça duygusal biri Affleck. Eşi Jennifer Garner’dan iki kız çocuğu olan Affleck, yazdığı senaryolarla da dikkat çekmekte. Yakın arkadaşı Matt Damon’la birlikte insani yardım kuruluşlarına maddi manevi destek veren ünlü oyuncu, yönetmen ve senarist olarak da üretimine devam ediyor.

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.