Director: Darren Aronofsky

Fırat Sayıcı

Henry Chinaski / “Barfly”

İlk İzlenim: Vurdumduymaz, insanlardan uzak duran bir tip…

Konuştukça: İğneleyici, köşeli sözleriyle bazen kırıcı, umursamaz…

Artıları: Hayatı hafife almak.

Handikapları: Hayatı fazlasıyla hafife almak

Yaşam Felsefesi: Ye, iç, yat!

Hayattaki Düsturu: Yaşam dediğin nedir ki? Bir avuç serseri, biraz kirli kadın, yettiği kadar edebiyat, bolca içki ve de at yarışları…

Tanıyınca: Onunla tanışacak kadar yaklaşabilirseniz, en azından onunla birlikte takılabilirsiniz. Ancak dikkat edin onu sinirlendirecek bir şey yaparsanız. Sabahın üçünde, sohbetin tam ortasında kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz. Huyuna gittikten sonra gerisi gelir. Ama şunu bilin ki, hiçbir zaman onunla gerçek dost olamazsınız…

Randy / “Güreşçi”

İlk İzlenim: Temkinli ve nötr. Kime nasıl tepki vereceğini anlamak güç…

Konuştukça: Geçmişinden gelen derin izler yüzünden hem kırgın, hem yılgın…

Artıları: Her türlü darbeye karşı manevi ve fiziksel olarak dayanıklı.

Handikapları: Sağlığını tehlikeye atacak adımları atarken mantıklı davranamayan biri.

 Yaşam Felsefesi: Hayat, önceden çalışılıp planlanması gereken bir şovdan başka bir şey değil aslında…

Hayattaki Düsturu: Hep zirvede kal!

Tanıyınca: Gösteri dünyasında bir zamanlar fırtınalar koparan Randy, son bir vuruşla hayatını bir düzene sokmak istiyor. Mülayim, kendi halinde ve yeri geldiğinde bir çocukla bile arkadaş olacak kadar geniş kalpli. Böyle biriyle dost olmayı kim istemez ki?

Mickey Rourke

Henry kadar vurdumduymaz, yarınını düşünmeden yaşayan Mickey Rourke, sanat hayatının son demlerinde tıpkı Randy gibi atağa kalmak istedi ve bunu başardı da. 60’ına merdiven dayayan Rourke, son dönemde yer aldığı projelerde gösterdiği performanslarla hayranlarını sevindirdiği gibi yerli yabancı birçok eleştirmeni de ters köşeye yatırdı. Gençlik yıllarında merak saldığı boks sporunu dört dörtlük icra edebilmek için bir ara oyunculuğu bile rafa kaldırdı. Seveni olduğu kadar nefret edeni de bol olan Rourke, ilginç oyunculuk stili, Hollywood starlarının klasik görünümlerinin dışında verdiği resimlerle ve de tabi ki “Wrestler” filmiyle ringlerde kök söktürmeye kaldığı yerden devam ediyor.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.