Serdar Akbıyık

 

15 yaşında metro istasyonunda keşfedilen Olga Kurylenko, Quantum of Solace’de Bond kızını canlandırdıktan sonra zirveye çıkan yolda vahşi bir Pict kızını canlandırdı. 27 Ağustos’ta vizyona girecek olan Son Savaşçı güzel yıldızın oyunculuk kabiliyetini tartmak için de iyi bir fırsat…

Sinema güzel kadına aşıktır. Onun için birçok güzel model, güzel aktris dönüşümü geçirir. İşte bunların son örneklerinden biri de Olga Kurylenko. Ukraynalı güzel yıldız çekik gözleri ve muazzam vücuduyla perdede gözüktüğünde hiç kimse onu garipsemedi. Kurylenko’nun özelliği ise sinemada geçici olmayıp bu konuda inat etmesi ve azmini, hırsını sonuna kadar kullanması. Her şeyden önce Hollywood’ta değil Fransa’da sinema kariyerine başlıyor güzel yıldız. Sanatsal dürtüleri daha derin olan Fransız sinemasında var olmaya çalışmak daha çok güzelliğine güvenen genç bir yıldız adayı için endişe verici olmalı.Kurylenko’nun geçmişine bakınca bu tür endişeleri önemsemeyecek bir hayat tecrübesi görüyoruz. 1979’da doğan güzel yıldız daha üç yaşındayken babasının evlerini terk etmesiyle hayatın karanlığıyla tanışmış. Büyük bir yoksulluğun pençesinde yaşayan küçük Kurylenko’nun annesi bir çok şehirde sanat öğretmenliği yapmış. Kurylenko ise büyükannesinin yanında kalmış. Böylece ne anne sevgisini ne de baba sevgisini yeterince tatmış. Daha sonra annesiyle Moskova’ya göç etmişler. 15 yaşında bir metro istasyonunda güzelliğiyle etkilediği ajans yetkilileri sayesinde model olan Kurylenko magazin ve moda dergilerinin kapaklarını süslemeye başlamış. Ama zor bir hayatı arkada bırakan her insan gibi geriye dönmemek adına kendini yetiştirmeye başlamış güzel yıldız. İlk önce Fransızca öğrenmek için Fransa’ya gitmiş. Modanın merkezi olan bu ülkede kapak olduğu moda dergileri sayesinde sinemacıların dikkatini çekmiş. İlk filmi L`Annulaire / Esrarengiz Sevgili`deki performansı ile 2006 Brooklyn Uluslararası Film Festivali`nden ödül alınca diğer projeler ard arda gelmiş. Paris Je t`aime / Paris Seni Seviyorum’daki kısa rolünden sonra ilk Hollywood filmi Hitman ile dünya genelinde üne kavuşmuş. Max Payne’de Mark Wahlberg ile beraber rol alınca gerçek Hollywood yıldızlarının yanında nasıl performans gösterdiği ortaya çıkar Kurylenko’nun. Belki film çok büyük başarı yakalamaz ama Kurylenko’ya son James Bond filminin güzeli olma şansını getirir. Artık Kurylenko bütün sinema tarihindeki 22 Bond kadınından biri olmuştur. Kurylenko yoluna devam ediyor. Moda dergilerinin kapakları hala onun resimleriyle dolu. Beyaz perde ise onun güzel dokunuşuna aç. İşte bu açlık Ağustos ayının sonuna doğru bir nebze doyacak. Neil Marshall’ın yönettiği Son Savaşçı (Centurion) filminde vahşi bir Pict kızını canlandıran Kurylenko İngiltere’yi fethetmeye çalışan Romalı komutanın kalbini çalacak.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.