Fırat Sayıcı

Seth / “Melekler Şehri”

İlk İzlenim: Sessiz, sakin, melankolik…

Konuştukça: Duygusal, derin düşüncelere sahip, sorgulayıcı…

Artıları: Sevdiği bir kadın için meleklikten insanlığa terfi etmeyi göze alabilecek cesur bir kalbi var.

Handikapları: Zamanlama konusunda eksikleri var.

Yaşam Felsefesi: Beni göremezsin ama burada olduğumu bilirsin.

Hayattaki Düsturu: Her şey aşk için!

Tanıyınca: Siz onu göremeseniz de, o çoğu zaman yanınızda. Tabi dünyanın başka bir yerinde, hiç tanımadığınız bir kadına aşık değilse. Aşkı için ölümsüzlüğü sonlandırmaya cesaret eden bu ex-angel, iyi bir arkadaş olur. İnsan olmanın püf noktalarını hiç sıkılmadan öğretecek kadar sabırlıysanız eğer…

Dr. Stanley Goodspeed / “Kaya”

İlk İzlenim: Sıradan, heyecanlı, kontrolsüz…

Konuştukça: Özellikle kimya konusunda sıkı bir uzman, ortama, çalışma arkadaşlarına ve ölümcül görevlere hızlı adapte olmakta…

Artıları: Bilgilerini kondisyonuyla doğru bir şekilde birleştirip, azılı bir suçluyla iyi iletişim kurarak şehrini bir nükleer felaketten kurtarabilecek azme sahip.

Handikapları: Zaman zaman takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu ve kendinden daha deneyimli birine teslim olma gerekliliğini unutuyor.

 Yaşam Felsefesi: İlk kimya setine 7 yaşında sahip oldu. İlk deneyinde kaşlarını yaktı. O günden beri gözü bilimden başka bir şey görmüyor.

Hayattaki Düsturu: Her şey şehrim için!

Tanıyınca: Bilim için hayatını adamış, ancak iş aksiyona gelince, muadillerini aratmayan fiziksel bir yapıya sahip. Azimli, dikkatli, atak. Başarılı bir bilim adamı olarak toplumda saygın bir yer edinen bu adam, yakınlarınızda bulundurmanız gereken nadir dostlardan.

Nicolas Cage

 Alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlı olan Nicolas Cage, yer alacağı filmleri seçerken de alışılmışın dışındaki senaryolara fazla göz kırpmıyor. Ancak, yer aldığı çoğu yapıma en azından sağlam bir gişe garantisi sağlayan sevilen oyuncu, Stanley Goodspeed gibi işine mantıkla, Seth gibi ise yüce bir duygusallıkla yaklaşıyor. Özellikle son on yılda hayatını düzene sokan Cage, set ortamında oldukça titiz, aşırı dikkatli ve olan bitene oldukça hakim bir aktör. Hal böyle olunca da, yapımcıların gözü hep onun üstünde. Yarı Alman, yarı İtalyan bir soydan gelen Nicolas Cage, her ne kadar hüzünlü yüz ifadesi bazı aksiyon filmlerinde sırıtsa da, popüler sinemanın vazgeçilmez oyuncularından biri.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.