Banu Bozdemir

Kavşak
‘Önünde bir kavşak belirdiyse, hayatın değişecek’ sloganıyla yola çıkan Kavşak filminin çekimleri devam ediyor. Mete Horozoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Güven Kıraç ve Dolunay Soysert filmin oyuncuları. Filmin konusu ise söyle; Güven, bir muhasebe şirketinde şef olarak çalışan, kendi halinde bir insandır. Mutlu bir evliliği ve her şeyden çok sevdiği bir kızı vardır. Sıradan bir iş gününün ardından evine gelir. Ancak evde kimse yoktur… Güven, hayatıyla ilgili çok önemli bir dönüm noktasına girer. Sonra olanlar olur…

Mahpeyker: Kösem Sultan
Senaryosunu Avni Özgürel’in yazdığı, yönetmenliğini Tarkan ve Cem Özel Kardeşler’in üstlendiği ‘Mahpeyker: Kösem Sultan’ın çekimleri sürüyor. Filmde, Kösem Sultan’ın gençliğini Damla Sönmez, yaşlılık dönemini ise Selda Alkor canlandırıyor. Topkapı Sarayı, Yedikule Zindanları, Haseki Külliyesi ve Hünkar Kasrı’nda yapılan filmde, 500’ün üzerinde kostüm hazırlanmış.

Kaledeki Yalnızlık
Özlem Tekin, oyuncu Volga Sorgu’nun Kaledeki Yalnızlıklar filminde ‘Almancı’yı canlandırıyor. Menderes Samancılar, Nur Sürer, Atilla Saral, Yıldırım Beyazıt, Numan Çakır, Erkan Can ve Ümit Karan’ın da rol aldığı filmin çekimleri 12 Nisan’da başladı.

Fath Akın’dan boks filmi
Dövüş sporlarının küçüklüğünden bu yana hayatını etkilediğini belirten, 12 yaşındayken karate, Kung-fu ve kick-boks yapmaya başlayan Fatih Akın boks filmi çekmeye hazırlanıyor. Kahramanı da Ahmet Öner olacakmış. Filmin çekimlerine 2011’de Hamburg’da başlanacak, çekimler Kolombiya, Türkiye ve Miami’de de devam edecek. Filmi biraz da her yönetmenin bir boks filmi var gerçeğinden yola çıkarak çektiğini söylüyor Akın.

Değirmenlere Karşı
Usta yazar Ercan Akbay’ın şubat ayında piyasaya çıkan ‘Değirmenlere Karşı’ adlı polisiye romanı, sinema filmi olacak. Gala Film’in yapımcılığında çekilecek filmin senaristi Ercan Akbay. Yazarın; kitaptaki 1989 yılında vefat eden caz sanatçısı Nüket Aruca’dan esinlenerek kurguladığı romanın filmini, Turgut Yasalar çekecek.

Nene Hatun
Erzurumlu tarihi kahraman Nene Hatunun hayatının anlatıldığı filmin çekimlerine Erzurum’un merkez Aziziye ilçesinde başlandı. Filmde Zeki Alasya, Eşref Kolçak, Selehattin Taşdöğen, Nuri Alço, Levent Ülgen gibi tanınmış isimler de rol alıyor. Yönetmenliğini Avni Kütükoğlu’nun yaptığı film için Aziziye ilçesi yakınlarında bir köy inşa edilmeye başlandı. 29 Ekim’de vizyona girecek.

Ayhan Hanım
Yönetmen Levent Semerci, Güneydoğu’yu anlattığı ilk filminin ardından kamerasını bu kez 12 Eylül’e çeviriyor! Semerci’nin yeni projesinin ismi; ‘Ayhan Hanım’. Ünlü yönetmen, 12 Eylül darbesinin öncesi ve sonrasındaki acıyı derinden yaşayan bir annenin hikayesini anlatacak. Aksiyon tarzındaki film, Ekim 2011’de gösterilecek. Film için Eskişehir’de Taksim Meydanı’nın 1977’deki haline çok benzeyen devasa bir set inşa edilecek.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.