THE TOWERING INFERNO / 1974 / Yönetmenler: John Guillermin – Irwin Allen

Yanıp kavrulmak – dumanda boğulmak ya da camı kırıp onlarca metre aşağıya atlayarak betona çakılmak! Bir gökdelenin üst katlarında sıkışıp kaldığınızda son bir umut ve can havliyle boşluğa mı bırakırsınız kendinizi yoksa ciğerlerinizin iflasıyla can çekişerek ölmeyi mi beklersiniz? Ateşle buluşursanız da, sinir uçlarınız iyice yanıp işlevlerini yitirene kadar dayanılmaz acılar çekersiniz.

11 Eylül saldırılarından çok önce çekilen “Yangın Kulesi”, San Francisco’da, 138 katlı bir gökdelenin açılış gecesi çıkan yangında yukarılarda sıkışıp kalan insanların kurtarılması ve yoğun ateşin kontrol altına alınıp söndürülmesi üzerine kurulu, itfaiyecilere adanmış bir felaket filmidir. Görüntü, Kurgu, Şarkı Oscar ödülleri kazanan film, yıldız oyuncu kadrosuyla da unutulmazlar arasındadır. O an ise, etrafını saran ateş ve dumandan kurtulmak için boşluğa atlamayı seçen bir kadının ölümden önceki son hamlesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.