Fırat Sayıcı

Michael Corleone / “Baba”

İlk İzlenim: Tek kelimeyle sakıncalı.

Konuştukça: Tehlikeli, hakkaniyetli, temkinli…

Artıları: Sır saklamayı bilen biri. Koca bir mafyayı yönetecek kadar akıllı, cesur.

Handikapları: Zaman zaman merhamet dolu kalbine yenik düşmesi.

Yaşam Felsefesi: Her aile kötü anılara sahiptir.

Hayattaki Düsturu: Onurlu bir insan olmak çok tehlikelidir!

Tanıyınca: Onunla dost olmak bir çok kapıyı açabilir. Ancak bir yanlışınızı görürse, o kapılar sizin mezarınız olur. Dikkatinizi onunla konuşurken rahat davranmaya verin.

Frank Slade / “Kadın Kokusu”

İlk İzlenim: Görme özürlü, bakımlı, karizmatik…

Konuştukça: Yoksa bu adam görüyor olmasın? Bilgili, deneyimli, centilmen…

Artıları: Bir insanın kokusundan, karakter tahlilini, hatta bazen fiziksel özelliklerini tahmin edebiliyor. Kadınlar hakkında, Kazanova’dan daha çok şey biliyor.

Handikapları: İç dünyasının çıkmazlarına son vermek için intiharı bir çözüm olarak görüyor…

 Yaşam Felsefesi: “Ahh, kadınlar!… Onlar hakkında ne söyleyebilirsin ki? Tanrı bile onları yaratırken kıskandı.”

Hayattaki Düsturu: Kadın kokusu, tüm gizemi çözer!

Tanıyınca: Geçmişinin esaretinden kurtulmayı tam olarak başaramamış, ama geçmişinden gelen tecrübeyi her alanda hayatına uygulayan, centilmen, bakımlı ve albenisi olan bir asker emeklisi. Onun gibi bir yaşam koçunuz varsa, özellikle de kadınlara karşı yenik düşmezsiniz. Ama dikkat edin yanınızda beynini uçurmaya kalkmasın.

Al Pacino

O yaşayan bir efsane… Oyuncu olmak için yaratılmış ve meslektaşları için hep idol olmuş. Canlandırdığı karakterlere her zaman nefes aldıran Al Pacino, Frank Slade kadar giyimine kuşamına önem veren, kadın ruhundan iyi anlayan bakımlı bir centilmen, Michael Corleone kadar da güçlü bir görünüme sahip, iş bitirici, sağlam biri. 70’ine gelmesine rağmen halen aksiyon filmlerinde de boy gösteren Pacino, tüm zamanların en iyi oyuncuları listesinde her daim ilk beşte kalabilecek biri. Set ortamında birleştirici bir unsur olan, yeni yeteneklere kol kanat açan Al Pacino, hiçbir zaman bir Hollywood starı olmaya yeltenmediğini söyleyecek kadar da mütevazi.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.