Fırat Sayıcı

Miranda Priestly / “Şeytan Marka Giyer”

İlk İzlenim: Kolay kolay yanına yaklaşılamayacak, karizmatik biri… Burnu havada…

Konuştukça: Yılların birikimiyle, haklı bir kibire sahip… Yanında kullanacağınız yanlış bir kelime, sizi gözünden düşürebilir… Buyurgan ve kesip atan biri…

Artıları: Kuralları olan, disiplinli, eğitimli… Moda hakkında çoğu kişiyi cebinden çıkarırır…

Handikapları: Bazen kuralları katılaştıkça yufka yüreğini ve etrafındaki insanların iyi niyetlerini göremiyor.

Yaşam Felsefesi: Moda her şeydir!

Hayattaki Düsturu: Bana ne marka giydiğini söyle, sana karakter tahlilini sunayım.

 

Tanıyınca: Ketum tavrı, insanlara karşı bir duvar örmek için… Ancak o duvarı aşabilirseniz iyi kalpli ve sevecen bir tanrıçayla karşılaşırsınız. Hele ki, onun suyuna gidip, samimi davranırsanız, ondan daha sağlam bir sığınak bulamazsınız…

Karen Blixen / “Out of Africa”

İlk İzlenim: Melankolik, güzel ve alımlı…

Konuştukça: Duygularını derinden yaşayan, sıcak kanlı ve dostani…

Artıları: Cesur, erkeğinin onurunu korumak adına atılgan, duyarlı…

Handikapları: Kadınlık duygularına yenildiği zaman gözü hiçbir şeyi görmüyor.

 Yaşam Felsefesi: Her daim canlı, her daim maceranın ve tutkunun peşinde…

Hayattaki Düsturu: Sürekli hareket!

Tanıyınca: Tutkunun insan formu… Yeri geldiğinde bir erkek kadar cesur, yeri geldiğinde bir tanrıça kadar kadınsı… Çevrenizde Karen gibi biri varsa kendinizi şanslı hissedin.

Meryl Streep

Tüm zamanların en yetenekli ve herkes tarafından saygı gören sayılı aktrislerden olan Meryl Streep 1949 Amerika doğumlu. Oscar’a ve Altın Küre’ye en çok aday gösterilen kişi olarak da tarihe geçen oyuncu, canlandırdığı karakteri adeta gerçeğe çeviren ender sanatçılardan. Miranda kadar asil, disiplinli ve işini bilen Meryl Streep, Karen kadar da tutkulu ve cesur. Kariyeri boyunca neredeyse attığı her adımda on ikiden vurmayı başardı. Gerek iş hayatı gerekse özel hayatıyla sinemaseverlerin beğenisini kazanan Streep, Hollywood’un 50’sinden sonra da başarılı iş teklifleri alan oyuncularından.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.