Minyon küçük bir kız ama hırsı ve gücüyle star olmak için gereken bütün merdivenleri inançla tırmanıyor. İşte karşınızda Audrey Tautou…

Audrey Tautou bu ay Coco Chanel’in ünlü olmadan önceki hayatını canlandırdığı Coco Avant Chanel-Coco Chanel’den Önce filmiyle sinemalarımıza konuk olacak. Şimdiye kadar çoğunlukla naif, komik, bazen çılgın ama her daim sempatik haliyle gördüğümüz Tautou’yu daha farklı bir karakterde izleyeceğiz. Zamanının çok ötesinde yaşayan ve yerleşik kuralları yıkan ünlü modacı Coco Chanel için Audrey Tautou’nun seçilmesini önceleri garipsedik. Fakat Tautou’nun gerçek karakteriyle yüzleştikçe o minik fiziğinin içinde yer alan güçlü öfkeyi hissettik. Karşısına gelen engelleri geçmek için sınır tanımayan güzel Fransız yıldız bu huyuyla bir çok engeli aştı, Amelie’deki başarısıyla Cesar ödülü aldı, bunla da yetinmeyip Tom Hanks ile Da Vinci Kod gibi süper popüler bir filmin başrolünü kaptı. Peki 1,60’lık güzel yıldız bunları nasıl başardı. Şöyle bir anektod aktarmak gerekiyor onun gizli gücünü anlamak için. 2002 yılında Türkiye’de Kirli Tatlı Şeyler adıyla gösterilen Dirty Pretty Things filminde Türk kızı Şenay Gelik rolünü alabilmek için yönetmen Stephen Frears’a “Benim ninem Türk’tü” demesi hedefe kilitlendiğinde nasıl sınır tanımadığının kanıtıdır. Bu bağlamda Coco Chanel’in karakterini de iyi yansıtabileceğini düşünüyoruz. Üstelik Coco Chanel ile aynı bölgede doğup büyüyen yıldız “hayatımın bir noktasında hep onla yollarımızın kesişeceğine inandım” diyerek iddiasını ortaya koyuyor. Bir rolü ellerinin arasına alarak sıkı bir şekilde sahiplenmesi ilk başyapıtı olan Amelie filminde de işine yaramış doğrusu. Yönetmen Jean-Pierre Jeunet Amelie filmi için önce Emily Watson’u düşünmüş. Fakat evinin yanındaki duvarlarda Tautou’nun oynadığı Vénus beauté (institut) filminin ilanlarını görünce bu minyon esmer yıldızla tanışmak istemiş. İlk görüşmelerinde tautou’nun beyaz teniyle siyah gözlerinin yarattığı kontrast Jeunet’i derinden etkilemiş. Sonunda dik ve iddialı bakışlar hedefine ulaşmış, Amelie Tautou’nun ellerinde bambaşka bir kimlik kazanmış. Bakalım Coco Chanel’de Andre Tautou bize ne gibi sürprizler hazırladı?

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.