Sinemayı sinema yapan hep yıldızlar olmuştur. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor olmasaydı sinemanın büyüsü bu kadar güçlü olabilir miydi? Özellikle kadın yıldızlar sinema endüstrisinin vazgeçilmezi. Yıllar geçtikçe onların da ismi değişiyor. Mesela 70’lerin ünlü sarışını Farah Fawcett’i yeni kaybettik. Yine aynı dönemin unutulmaz ismi Raquel Welch, 70’lerin sonunda 80’lerin başında yıldızı parlayan Bo Derek, sırasıyla Nastassja Kinski, Isabella Rossellini, Kathleen Turner, Brooke Shields, ya sahneden çekildiler veya çekilmek üzereler.

Aslında Hollywood ve dünya sineması kadın oyuncular anlamında bir devrin sonunu yaşıyor. Günümüzün orta yaşa gelmiş veya o sınırı da geçmiş olan kadın yıldızları Kristin Scott Thomas, Julianne Moore, Meg Ryan, Sandra Bullock, Kate Blanchett, Charlize Theron gibi daha da uzatabileceğimiz bir listenin yerine gencecik bir kuşak geliyor.

İşte o genç kuşaktan seçtiğimiz isimler.

 

KRISTEN STEWART

1990 doğumlu Kristen Stewart çok güçlü bir oyunculuk diline sahip. 2002 yılında Jodie Foster ile beraber oynadığı Panik Odası ile dikkati çekti. Geçen yıl Alacakaranlık’taki rolüyle hayran kitlesini artırdı. Bu yılın Kasım ayında vizyona girecek olan Alacakaranlık’ın devamı Yeni Ay’la yeniden izleyicinin karşısına çıkacak.

 

EMMA WATSON

 

1990 doğumlu Emma Watson dokuz yaşında Harry Potter’daki Hermione rolüyle sinema kariyerine başladı. 15 Temmuz’da vizyona girecek olan dördüncü Harry Potter filmi olan Harry Potter ve Melez Prens ile tekrar karşımıza çıkacak. Watson, Harry Potter filmlerinde rol alarak birçok ödül ve 10 milyon sterlinden fazla para kazandı.

 

MEGAN FOX

1986 doğumlu Megan Fox 2007 yapımı Transformers ile bütün dikkatleri üzerinde topladı. Kızılderili, İskoç melezi olan güzel yıldız geçen hafta vizyona giren Transformers: Kaybedenler ile başarısını devam ettirdi. Fox, 2007’den beri “En Seksi 100” listelerinin vazgeçilmez ismi.

 

EVAN RACHEL WOOD

1987 yılında doğdu. 2003 yılında Onüç filmiyle dikkat çekti. Beatles şarkılarından uyarlanan Across The Universe ile ününün zirvesine ulaştı. Geçen yılın en önemli filmlerinden Şampiyon’da Mickey Rourke ile beraber muhteşem bir performans gösterdi. Genç yaşına rağmen Hollywood’un en önemli isimlerinden.

 

ELLEN PAGE

1987 yılında doğan Ellen Page 2005 yapımı Hard Candy ile tanındı. Ergenlik çağında hamile kalan bir genç kızı canlandırdığı 2007 yapımı Juno ile kariyerinde yükselişe geçti. 2010 yılında Leonardo DiCaprio ile beraber Inception filminde seyredeceğiz Ellen Page’i

 

AMERICA FERRERA

Hep klasik güzeller listemize girecek değil ya 1984 doğumlu Ferrera farklı fiziği ile ilgi çeken bir isim. Bütün dünya onu Çirkin Betty adlı dizideki rolüyle tanıyor. Ama asıl büyük çıkışını Real Women Have Curves ile yaptı.

 

AMANDA SEYFRIED

1985 doğumlu olan Amanda Seyfried 2004 yılında Lindsay Lohan ile beraber oynadığı Kötü Kızlar filmiyle ünlendi. 2008’de ise Boogie Woogie ve büyük bütçeli Mamma Mia filmiyle ününe ün kattı. Bu yılın sonuna doğru vizyon alacak olan vampir filmi Jennifer’s Body’de Megan Fox ile beraber oynayacak.

 

HAYDEN PANETTIERE

1989 doğumlu oyuncu Ally McBeal ve Law & Order gibi dizilerde rol aldı. Heroes dizisiyle ünlendi. Önümüzdeki yıl, 80’lerin ünlü gençlik filmi Footloose’un yeni çekiminde başrol oynayacak.

 

DAKOTA FANNING

1994 doğumlu Dakota Fanning çocuk yıldız olarak başladığı kariyerinde birçok büyük bütçeli filmde yer aldı. Sean Penn ile 2001 yapımı I am Sam, Denzel Washington ile 2004 yapımı Man on Fire ve Tom Cruise ile 2005 yapımı War of the Worlds geçen ay vizyona giren Darbe bu filmlerden bir kaçı. Alacakaranlık filminin devamı olan Yeni Ay’da Dakota Fanning’i tekrar seyredebileceğiz.

 

SAOIRSE RONAN

1994 yılında doğan Ronan oyunculuktaki kabiliyeti ile birçok yaşıtını geçmiş durumda 2007 yapımı Atonement’taki (Kefaret) rolü ona yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı getirdi. Heykelciği alamadı ama bu onun kariyeri için çok iyi bir dönüm noktası oldu. 2008 yapımı City of Ember ile başarısını tekrarladı. Bu yıl ise Susan Sarandon ve Rachel Weisz ile The Lovely Bones filminde izleyeceğiz genç oyuncuyu.

 

 

MILEY CYRUS

1992 doğumlu Cyrus, Disney dünyasının Hollywood’a kattığı yeni isimlerden. Oyunculuğu çok iyi olmasa da Hannah Montana serisiyle büyük bir hayran kitlesi kazandı. Hollywood’un yükselen yıldızlarından biri.

 

ABIGAIL BRESLIN

İşte listenin en başarılı ve en genç isimlerinden biri. 1996 doğumlu oyuncu ilk filmi 2002 yapımı İşaretler’de Joaquin Phoenix ve Mel Gibson ile harika bir performans çıkardı. Ama 2006 yapımı Little Miss Sunshine ile asıl üne kavuştu. Şu an altı yeni projede birden rol alıyor.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.