R-02966 Rendition , November 22, 2006 Photo by Sam Emerson/newline.wireimage.com To license this image (12588689), contact NewLine: U.S. +1-212-686-8900 / U.K. +44-207-868-8940 / Australia +61-2-8262-9222 / Japan: +81-3-5464-7020 +1 212-686-8901 (fax) info@wireimage.com (e-mail) NewLine.wireimage.com (web site)

Banu Bozdemir

İşte sinemanın farklı simalarından biri daha. Yüzünün temsil ettiği masum ve donuk ifadeyle, ‘sonradan olacakların sorumlusu değilim’ der gibi bir hali varsa da tüm şüpheleri üstüne çekmek de üstüne yoktur.

7 Mart 1971 doğumlu Amerikalı oyuncu başrol mertebesindeki rollere çok fazla erişemese de yardımcı erkek oyuncu dalında gayet başarılı. İzleyici bıraktığı tedirginlik halini sokak serserisiyken, katilken, uyuşturucu müptelası olmuşken de kullanır, eski bir dostu canlandırırken de… Ama güven verici olmadığını kesindir. O tekinsiz haliyle bile sinemanın en şirin suratlı kızlarından biri olan Maggie Gyllenhaal’ı tavlamayı başarmış, hatta evliliğe kadar uzanan yolda bir kız çocuk sahibi bile olmuşlardır.

Garden State filminde bir mezar kazıcı olarak karşımıza çıkar. Hem film hem de Sarsgard’ın performansı gayet başarılı. Saçları kazındığı için kendilerine ‘kavanozkafa’ diyen bir grup askerin içinde de ön plandadır. Jarhead ile ilgili fikirleri söyle: ‘İsteseniz de istemeseniz de bu film, savaş karşıtı bir filmdir. Savaş yanlısı olmadığı gözle görülür şekilde ortada. Ancak savaş karşıtı yönünü ısrarlı şekilde vurgulamadığını düşünüyorum. Bence bu filmin asıl mesajı, o üniformaların altındakilerin genç çocuklar olduğudur.’ Çeşitli yorumlara açık tabii.

Kinsey de biraz ağır topların arasında erise de, ona dönük meraklı bakışlardan tam not almayı başardı. İskelet Anahtar da karısının peşinden sürüklenen bir adam rolündeydi.
Filmografisinde Erkekler Ağlamaz, K 19, Yargısız İnfaz, Uçuş Planı, Empire gibi filmler var. Kendisi bütün bu filmografi içinde acı çeken bir eşcinselden, tehlikeli bir adama, masum bir aşıktan arıza bir adama dönüşmüş, pek de altından kalkamayacağı rol olmadığını göstermiştir.

Bu ay karşımıza Orphen / Evdeki Düşman rolündeki John Coleman olarak çıkacak… Konusu itibariyle ortamda ondan daha tedirgin edici bir ufaklık var ama Sarsgard’a olan güvenimiz de tam…
 

 

 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.