Fırat Sayıcı

Mathilda / “Leon”

İlk İzlenim: Sevimli, ilgi çekmeye çalışan ve bu konuda oldukça acemi biri.

Konuştukça: Savunmasız, güçsüz ve çaresiz…

Artıları: Çabuk öğrenen, yetenekli, sadık ve azimli.

Handikapları: Zaman zaman içinde kıvrandığı intikam aşkı, onu yanlış hamleler yapmaya zorluyor.

Yaşam Felsefesi: Ne yapacağıma karar verdim. Bir temizlikçi (kiralık katil) olacağım!

Hayattaki Düsturu: İntikam, intikam, intikam!

Tanıyınca: Öldürülen ailesinin, en çok da erkek kardeşinin kanını yerde koymamak için Leon’a sığınan küçük kız, çocukluğun tüm saflığını barındırıyor. Leon’a beslediği aşkı, karnına saplanan bir acı olarak tanımlayan Matilda, umudunu hiç yitirmeden intikam için çabalıyor.

Alice / “Closer”

İlk İzlenim: Sıradan, sevimli, konuşkan, duyarlı…

Konuştukça: Aşka ve sadakate önem veriyor.

Artıları: İç ve dış güzelliği.

Handikapları: İhanete uğrayınca kontrolünü kaybediyor.

 Yaşam Felsefesi: Yalan istemiyorum. Doğruyu da söyleyemiyorum.

Hayattaki Düsturu: Seni kimse benim kadar sevemez. Aşkım sana neden yetmiyor?

Tanıyınca: Vücuduyla para kazanan Alice, her zaman iki arada bir derede kalmış. Aşka sonuna kadar inanan genç kız, ihanete dayanamıyor. Güzelliğini hiçbir zaman övünç meselesi yapmıyor, ruhunun artılarını insanlara sunuyor.

Natalie Portman

1981 doğumlu güzel oyuncu, Leon’daki muhteşem Mathilda karakteriyle girdi dünyamıza ve gönlümüzü fethetti. Closer’daki Alice ile karşımıza artık büyümüş, olgun bir genç kadın olarak çıktı. Mathilda kadar hırslı, azimli ve saf duygularla mesleğini sürdüren Natalie Portman, Alice kadar dişiliğini ve tutkuyu kullanmayı beceriyor. İnsanın içine işleyen sıcaklığıyla en az Mathilda kadar şirin ve bir o kadar da Alice gibi alımlı. Cazibesini ve neşeli tavırlarını sete de yansıtan, çalışma arzusunu sorunlu olduğu zamanlarda bile kaybetmeyen, iyimser bir oyuncu Portman. “Star Wars” serisi, “Garden State”, “Paris Seni Seviyorum”, “V for Vandetta”, “The Other Boleyn Girl”, “Benim Aşk Pastam” gibi başarılı filmlere imza atan Natalie Portman, hala sinemaseverlerin gözde oyuncularından.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.