Saplantılı, uzaylı ama hem güzel, hem sarışın, hem de akıllı
Katherine Heigl

Bazıları parlayan yıldızlarıyla beraber doğarlar. Katherine Hiegl işte böyle bir yıldız. 13 yaşından itibaren model ajanslarının dikkatini çeken sarışın güzel kısa bir sürede sinemanın aranan yıldızlarından olmuş. Fakat 2000’lere geldiğinde bir kariyer planlaması yaparak sinemadan televizyonun sihirli dünyasına dalmayı kendisine daha uygun bulmuş.

Roswell, The Twilight Zone son olarak ta Greys Anatomy’de Izzy rolüyle izleyicileri kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

Biz sinema kariyerine dönersek üçüncü filmi olan ve Gerrad Depardiu ile kamera karşısına geçtiği 1994 yapımı Kahraman Babam-My Father Hero’yu öncelikle konuşmalıyız. 14 yaşında oynadığı filmde Depardiu’nun kızı rolünü canlandırdı. Uzun süredir görüşmediği Fransız babasıyla tatile çıkan fakat tatilcilerin babasını erkek arkadaşı sanmalarıyla olayların karmakarışık bir hal aldığı filmdeki rolüyle o kadar beğeni kazandı ki yaşına rağmen geleceğin en seksi oyuncusu nitelemelerine maruz kaldı. Hala o günleri hatırlarken “Hala bazı adamlar çıkıp geliyor ve diyor ki o filmde çok seksiydin. 14 yaşındaydım tanrı aşkına!”

Bu erken yaşta gelen başarı Heigle’ın biraz gözünü korkutmuş olmalı ki daha sonra televizyona döndü. Aslında Katherine Heigl’ın yedi yaşında yaşadığı bir dram bütün hayatı boyunca etkisi altında kalacağı hisleri içinde büyütmesine sebep olmuş. Erkek kardeşi Jason bir trafik kazası geçirip bitkisel hayata girmiş. Beyin ölümü gerçekleştiğinde ise aile hep beraber oturup bir karar varıp Jason’ın organlarını bağışlamışlar. Bütün bu süreç yedi yaşındaki Heigl’a yaşamanın ne kadar mucizevi bir şey olduğunu öğretmiş.

Onun için neredeyse çocuk yıldız olan Heigle o günlerde yaşadığı bu şöhret ve güzellik bunalımından çok da dejenerasyona uğramadan kurtulmuş. Özellikle Heigl’ın son dönem filmleri ilgi çekiyor. Set Hogan ile başrolü oynadığı Knocked Up-Kaza Kurşunu ile yine dikkatleri üzerine çeken sarışın yıldız yakın zamanda aile hayatına bir çeki düzen vereceğini ve çok çocuklu bir ailenin özlemini çektiğini söyledi. Bu ay Robert Luketic’in yönettiği ve Gerard Butler ile başrolü paylaştığı Kadın Aklı, Erkek Aklı filmiyle karşımıza gelecek olan Katherine Heigl niçin son yıllarda FHM’nin Maxim dergisinin ve daha bir çok ünlü yayının yılın 100 seksi listesinin vazgeçilmez ismi olduğunu kantlayacak.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.