Eylül ayı diziseverler için yılbaşı sayılabilecek kıvamdadır. Mayıs ve Haziran aylarındaki dizi finallerinde yaşadığımız yarım kalmışlık hissiyatını yaz boyu takip ettiğimiz yeni sezonların haberleriyle atlatmaya çalışır, dedikodulara kulak kabartırız. Ve sonunda aylarca konuşup durduğumuz diziler başlar. Eylül, aynı zamanda da dizi Oscarları sayılan Emmy Ödül Töreni’nin de düzenlendiği aydır. Bu ay evlerimize kimler ellerinde ödülleriyle misafir olacak 20 Eylül’e kadar öğrenemeyeceğiz. Ama şimdilik kalbimizden geçenleri hayali Emmy’lerle şahlandırabiliriz.

En iyi seslendirme:

Her ne kadar Huff’taki performansından beri kendisini, konu ne olursa olsun ödüllere boğmak istesem de, The Simpsons’taki seslendirmeleri sonucunda aldığı üç Emmy’nin Hank Azaria’ya yettiğini ve Family Guy’ı seslendiren Seth McFarlane’in de aldığı iki Emmy’nin kafi olduğunu düşünüyor ve Emmy’yi Robot Chicken’daki performansıyla Seth Green’e veriyorum.

En iyi sanat yönetmeni:

Bones, Heroes ve True Blood adaylar arasındayken yine Mad Men’e ödül veren zihniyeti kınayacağımı belirtmem gerek. Zira geçen sene hakkından fazlasını alan Mad Men’in bu sene de yıldızlaşması kabul edilemez. Bu seneki ödül True Blood ile Cat Smith’in hakkıdır.

Komedi dalında en iyi yönetmen:

The Office ve 30 Rocks kafa karıştırsa da Flight of the Conchords gönüllerin şampiyonu olmaya devam eder. James Bobin ödülü evine götürür.

En iyi orjinal şarkı:

Flight of the Conchords’tan Brett ve Jemaine’in şarkısı Carol Brown’dan başkasının bu ödülü alması düşünülemez. Aynı zamanda Grammy sahibi olan bu ‘beceriksiz’ müzisyenleri ödülsüz gönderemeyiz.

Drama dalında en iyi erkek oyuncu:

House M.D. ile Emmy’ye bol bol aday olmuş Hugh Laurie ile Dexter’da bize katilleri sevdiren aktör Michael C. Hall arasında seçim yapmak zorunda kalacak akademiye şimdiden kolaylıklar diliyorum. Seçim zor olsa da, bu kadar adaylığa karşılık artık Laurie’ye bir ödül vermek gerekir.

Komedi dalında en iyi kadın oyuncu:

Weeds’in biricik oyuncusu Marie Louise Parker evine ödülle dönmesi şart olanlardan.

Komedi dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu:

How I Met Your Mother’dan Neil Patrick Harris’in dizide oynadığı karakter olan Barney Stinson’ın, diziyi geride bırakacak kadar güçlü olduğu düşünüldüğünde ödülün kime gideceği belli değil mi zaten?

Drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu:

Her ne kadar başrol oyuncusu gibi olsa da Lost’taki Ben Linus karakteri ile Michael Emerson en iyi yardımcı oyuncu ödülünü alır.

Drama dalında en iyi konuk oyuncu:

NVPD Blue ile kalbimizde taht kuran Jimmy Smiths’in Dexter’a olan katkısı bir Emmy ile ödüllendirilmeli.

En iyi komedi dizisi:

Açık ara Weeds önde gitse de Flight of the Conchords, The Office ve How I Met Your Mother da akademiyi zorlar. Burada ise Weeds ödülünü alır.

Drama dalında en iyi senaryo:

Lost’un deha ürünü senaryosuyla karşılaştırınca bu hayali ödül töreninde Mad Men’in pek şansı yok.

En iyi drama dizisi:

And the Emmy goes to Dexter…

Yeni sezon takip edilmesi elzem olan dizileri de böylece saymış olduk. Bunlara Fringe, Dollhouse, Heroes, Castle, Criminal Minds, Bones, Supernatural ve The Mentalist’i de eklersek yazın bittiğine sevinebiliriz bile.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.