Fırat Sayıcı

Jerome ‘Jerry’ Lundegaard / “Fargo”

İlk İzlenim: Normal bir vatandaş.

Konuştukça: Maddi sorunları var.

Artıları: Normal, sade, sıradan görünümünü kamuflaj olarak kullanmayı bir yere kadar da olsa beceriyor.

Handikapları: Sakinliği elden bırakınca aniden panikleyip başını daha büyük dertlere sokabiliyor. Tahmin edemediği hamleler sayesinde başarıyla kurduğunu zannettiği planları bir bir suya düşüyor.

Yaşam Felsefesi: Para için karımı bile satmak zorunda kalabilirim, becerebilirsem!

 

Hayattaki Düsturu: Bela istemiyorum. Sadece paraya ihtiyacım var.

Tanıyınca: Aslen iyi niyetli biri. Karısını tanımadığı adamlara kaçırtarak kayınpederinden fidye koparmaya çalışması, içinde bulunduğu mali krizin boyutlarını anlatmaya yeter. Her şeyi yüzüne gözüne bulaştırıp olayın kötü gidişatının faili olsa da tek derdi eski günlerine dönmekti.

Bernie Lootz / “Vegas’ta Son Şans”

İlk İzlenim: Zavallı, sıradan, hayatta hiçbir şansı yakalayamamış bir looser…

Konuştukça: Üzerindeki laneti kabullenmiş, en azından iyi bir aşk yaşayım bari diyen biri.

Artıları: Kendi şanssızlığını, kumarda çok para kazanmaya başlayan insanlara bulaştırıp onları durdurarak geçimini sağlıyor.

Handikapları: Aşık olunca, insanlara şanssızlık bulaştırma yeteneğini kaybediyor.

 Yaşam Felsefesi: İyi şanslar! Ama bir dahaki sefere!

Hayattaki Düsturu: Şans için önce aşk lazım!

Tanıyınca: Temiz kalpli, doğuştan şanssız, feleğin çemberinde merkezden bile çıkamamış sıkı bir kaybeden. Gerçek aşkı bulunca fiziksel anlamda şansı dönse de, manevi anlamda şanssızlıklar ve tehditler peşini bırakmıyor. Ta ki, hayatın bonkör sürprizleriyle karşılaşıncaya dek…

William H. Macy

1950 doğumlu aktör William Hall Macy, oyunculuğa tiyatro ile başlıyor. Hollywood filmlerinin vazgeçilmez karakter oyuncularından olan Macy’nin, Oscar adaylığı, Macy Emmy ve SAG ödülleri bulunmakta. Bernie ve Jerry kadar sıradan bir görünüme sahip olmasıyla, şöhret sahibi bir aktörden çok daha fazla iş teklifi almış bu güne dek. Bernie gibi, gençliğinde hep bir kaybeden olduğunu ancak işlerin sonradan açıldığını belirten William Hall Macy, yeri geldiğinde Jerry gibi karışık hayat planlarının içinde bulmuş kendisini. Hayatta başarılı olmak için her daim çevresindekilerin motivasyonuna ihtiyaç duyan Macy, en çok oyuncu eşi Felicity Huffman’dan destek görmüş. Canlandırdığı karakterlere nazaran, bir kaybedenden çok her zaman kendini şanslı gören William H. Macy, kuşkusuz pek çok sinemaseverin filmlerde görmekte mutluluk duyduğu gözde oyunculardan.

 

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.