Tobey Maguire stars in "Spider-Man 3"

Fırat Sayıcı

 Los Angeles’in önde gelen kuru temizlemecilerinden biri olan “Sky-Dry”da sabahın erken saatlerinde üç müşteri ve bir dükkan çalışanı hararetli hararetli tartışmaktadır. Müşteriler Clark Kent, Peter Parker ve Bruce Wayne, dükkanda çalışan ve bazı yanlışlardan sorumlu kişi ise Mr.Bean’dir.

 Peter Parker: (Poşet içinden çıkarttığı, küçülmüş, çekmiş Örümcek Adam kostümlerini Mr.Bean’ın burnuna sokarak) Ustacım bu kaçıncı yaa! Yine garson boya küçültmüşsün pantolonu. Maceraya atılcam diye, kıyafetleri saçıyorum sağa sola. Sonra zar zor elalemin damından balkonundan topluyorum. Geçen gece pantolon hırsızı sandılar. Az daha dayak yiyordum. Hayır sorun o değil de, öğrenci adamız. Bruce abi gibi tuzumuz kuru değil.

Bruce Wayne: Peter’cım mevzu para da değil. Güya burası kuru temizlemeci! Kostümün her yeri çamaşır suyundan benek benek olmuş. Dün gece suçlularla karşılaştım. Köpeklerden korktuğumu da cümle alem öğrendi. Sen Batman değil, olsa olsa Dalmaçyalı bir şizofren olursun dediler. İyice canım sıkıldı.

Mr.Bean: Beyler beyler. İftira atmayalım lütfen. Müessesimizde kesinlikle çamaşır suyu ya da su kullanmıyoruz.

Clark Kent: (Takım elbisesinin içinden pelerinini göstermeye çalışır) Hadi Bruce ve Peter’da yaptığın hatayı anlarım da kardeşim, benim pelerinimin yarısı niye yanık?

Mr.Bean: Haa o mu? O şey. Dur göstereyim.

Arkadaki raftan bir şey almaya çalışırken, kolu tezgahın üstündeki kolonyaya çarpar. Kolonya kültablasının içindeki yanan sigaraya dökülür. Birden alev alır, Bruce’un ceketi yanmaya başlar.

Bruce Wayne: (Çığlık çığlığa) Yanıyorum anam!

Clark Kent: (Süper nefesiyle üfleyerek ateşi södürür) İki dakika delikanlı ol sende. Bişey yok. Sus! Şşşt!

Peter Parker: Şimdi anlaşıldı bizim kostümlerin başına neden bunların geldiği. Bu kadar sakar bir adamı burada çalıştırırlarsa olacağı budur.

Bu sırada Mr.Bean önüne döner. Olan bitenden habersiz, kafasına Iron Man’in kaskını takmıştır.

Mr.Bean: Nasıl? Yakışmış mı?

Bruce Wayne: Ya sen ne denyo bi adammışsın ya? Deli ettin lan sabah sabah bizi. Çıkar lan şunu başından.

Mr.Bean: (Kaskı çıkartır. Anlamsız anlamsız sırıtmaktadır.) Beğenmediniz mi?

Bruce Wayne: Ya sabır.

Peter Parker: Bu böyle olmayacak. En iyisi sen bize patronunu çağır.

Mr.Bean: (Panikler) Eee… Patron mu? E, patron falan yok. Sadece ben varım.

Clark Kent: Maval okuma bize kardeşim. Buranın sahibi senin kadar salak biri olamaz herhalde.

Mr.Bean: Yok, o benden daha akıllı. Üstelik de zengin.

Peter Parker: ….

Clark Kent: Bize ne bundan? Hadi çağır artık şu herifi. Sabrımız taşıyor.

Mr.Bean: Gerçekten yok diyorum size niye inanmıyorsunuz.

Bruce Wayne: (Mr.Bean’in yakasına yapışarak) Çağır ulan patronunu yoksa karışmam.

Bu sırada arka ofisten tıkırtılar, teneke sesleri gelir.

Peter Parker: Koskaca adamsın. Utanmıyor musun kardeşim yalan atmaya! Örümcek hislerim bile birbirine girdi. Ne yapçağımı şaşırdım.

Bu sırada, arkadan Tony Stark gelir.

Mr.Bean: Patron???

Peter Parker: Mr.Stark!?

Clark Kent: Demir Adam!?

Bruce Wayne: Tony!?

Tony Stark: Beyler hoş geldiniz.

Üçü birden: Hohoş bubulduk!

Bruce Wayne: Hayrola hacım senin ne işin var burda?

Tony Stark: Ne işim olcak koçum. İşin kendisi benim. Kuru temizleme işine girdim.

Peter Parker: E, onca silah şirketi falan.

Tony Stark: Bıraktım ben o işleri.

Mr.Bean: Devlet su işleri!

Clark Kent: Pardon?

Mr.Bean: (Tony Stark’ın kendine ters ters baktığını görünce) Pardon patron!

Peter Parker: Mr.Stark, çok aradınız mı bu herifi?

Clark Kent: Neyse konumuza dönelim Demir Adam! Madem konuyla ilgili muhattapımız sensin, söyle bakalım ne olacak bu kostümlerin hali?

Tony Stark: Şöyle olacak. Siz bana kostümlerinizi verin. Ben yenilerini sipariş edeyim. Birkaç hafta sonra gelir alırsınız.

Clark Kent: Yok daha neler. Birkaç haftaya kadar, tüm suçlular bu şehrin altını üstüne getirir.

Tony Stark: Siz orasını merak etmeyin. Siz yokken ben bakarım ortalığa.

Bruce Wayne: Ulan çakaaaal! Şimdi anlaşıldı senin derdin. Keriz mi var lan karşında?

Peter Parker: Hayrola Bruce abi?

Bruce Wayne: Bu çakalla ben birkaç ay önce, benim malikanede içiyorduk. Bu çok sarhoş olduğunda biraz sızlanmaya başladıydı. Yok efendim, o aslında benim gibi teknoloji sayesinde süper kahramanlık yapıyormuş da, yok aslında o Süpermen yada Örümcek Adam gibi gerçek bir kahraman olmak istiyormuş da. Nerdeyse ağlıycaktı. Sonra sızıp uyuya kalmıştı. Demek şimdi böyle bir plan yapıp bir süreliğine de olsa meydanı kendine bırakmamızı istiyor. Şerefsiiiz!

Clark Kent: Doğru mu tüm bunlar?

Tony Stark: Yok abicim ne alakası var? İftira, külliyen yalan!

Bu sırada Mr.Bean tezgahın altından bazı boş şişeler çıkarır.

Mr.Bean: Patron bu arada bunlar bitti. Çamaşır suyu, kezzap, asit, formaldehit..vs. Yeni şişeler için sipariş vereyim mi?

Durumu iyice anlayan Clark Kent, Bruce Wayne ve Peter Parker, Tony Stark’ın üstüne yürümeye başlar.

Tony Stark: (Mr.Bean’a) Ulan gerizekalı herif. Çık dışarı! Kovuldun! (Diğerlerine) Bi saniye beyler açıklayabilirim… Sandığınız gibi değil… Gelmeyin! Ahhh!…

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.