Fransa’da doğdu ama İngiliz
Biz onu kumral tanıyoruz ama aslında sarışın
Dünyanın en genç cadısı
EMMA WATSON

Bu ay vizyona girecek olan Harry Potter ve Melez Prens’in genç yıldızı Emma Watson tek bir karakteri canlandırarak sinemanın unutulmazları arasına ismini yazdırdı. J.K Rowling’in çok satan romanı Harry Potter serisi ilk önce roman olarak daha sonra ise beyazperdede büyük bir fırtına estirdi. Daniel Redcliff’in canlandırdığı Harry potter’ın en yakın arkadaşı olan Hermione Gringer karakteriyle izleyicilerin gönlünde taht kuran Emma Watson filmdeki küçük cadı gibi sempatikliğiyle büyük beğeni topladı. 1990 doğumlu olan genç yıldız yedi yaşından itibaren amatör olarak oyunculuk yaptı ama 2001 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı filminin kadrosuna seçilince bütün hayatı değişti. Fransa’da doğan ve beş yaşına kadar büyük annesiyle kalan Watson daha sonra avukat olan anne babasının boşanması üzerine İngiltere’ye geldi. Annesi ve üvey kardeşiyle yaşayan Watson Harry Potter serisinin en beğenilen oyuncusu oldu. Filmdeki rolüyle 10 milyon sterline yakın para kazanan yıldız bu kadar parayı hiçbir işte kazanamayacağını kabul ediyor ama yine de bundan sonraki iki projede yer almak için nazlandı. Daha sonra artılarının eksilerinden fazla olduğuna karar verip rolüne devam etmeyi seçti. Eh yılda 4 milyon dolar kazanan Watson’a hak vermemek elde değil. 2007 yılında Empire’ın seçtiği En Seksi 100 Film Yıldızı, Yahoo.com’un 10 Popüler Yıldız listesi, Forbes dergisinin En Ünlü Yüz kişi listelerine 2009’da ise Entertainment Weekly’nin 30 Yaşın altındaki 30 Yıldız, Maxim Dergisi’nin 100 seksi isim listesine girmeyi başaran yıldızın gelecekte çok daha farklı karakterleri canlandıracağına inanıyoruz. En sevdiği filmin Nothing Hill, en sevdiği erkek oyuncunun Johny Depp, kadın oyuncunun Julia Roberts olduğunu söyleyen Watson film dizilerinden ise Friends’in tutkunu olduğu biliniyor. Şimdiye kadar Harry Potter serisinin dışında 2007 yılı yapımı Bale Pabuçlarımda oynayan ve The Tale of Despereauxfilminde seslendirme yapan Watson’un en büyük rüyası ise bir Shekspeare’in bir oyununda tiyatro sahnesine çıkmakmış.

Dev adımlarla ilerleyişine devam eden Emma Watson’ın son başarısı ise Keira Knightley’in elinden kaptığı Channel moda şirketi ile 3 milyon dolarlık reklam anlaşmasıdır. Channel şirketinin sahip olduğu Coco Mademoiselle parfümlerinin Keira Knightley’nın yerini alarak yeni yüzü olmuştur. Bakalım genç yıldızın bundan sonraki başarıları neler olacak?

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.