CLORIS LEACHMAN

HIGH ANXIETY

Canlandıramayacağı herhangi bir kadın şahsiyet ya da hayat veremeyeceği bir karakterin olduğunu sanmıyorum! Bahsettiğim oyuncu, 1926 Iowa doğumlu, 20 yaşında Miss Chicago seçilen, Northwestern Üniversitesi Drama Bölümü’nde eğitim almış Cloris Leachman. 21 yaşından bu yana tiyatro, televizyon ve sinemanın en çok tercih edilenlerinden. Yardımcı rollerin ilahesi; gerçek bir emektar: Geçen yıl “The Women”de, evin hazırcevap emektarı rolünde izledik onu. Bu yıl ise, 83 yaşında, üç filmde daha yer aldı. IMDb’de sadece oyuncu olarak kayıtlı çalışması, 230! Bu kadar iş arasında, çok yönlü sanatçı George Englund ile 25 yıl süren mutlu bir evliliğe ve tümü sinemayı deneyecek olan biri kız, beş çocuğa sahip oldu. Ve tabii, acılar yaşadı: Kocası ve erkek çocuklarından biri yaşamını yitirdi!

Peter Bogdanovich filmi “The Last Picture Show” (1971) ile Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar ödülünü kazandı. Benim ilk sıramdaki rolü ise, Mel Brooks’un enfes Hitchcock filmleri parodisi “High Anxiety – Yükseklik Korkusu”ndaki (1977), erkek partnerine mazoşist yöntemler uygulayan sadist ve Nazist görünümlü hemşire Diesel! Karşıtlıklardan doğan gerçek güldürünün çok olanaklı ama bir o kadar da zor rollerinden biri Diesel’i, “benim oyuncum” Cloris’den defalarca izledim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.