Patrick Wilson promotes his film "Little Children" at the Toronto Film Festival on September 11, 2006. © Armando Gallo/Retna Ltd. *No Tabloids* No Skin Mags* No Italy* No USA sales until December 11, 2006.

Banu Bozdemir

Patrick Wilson ilk bakış ve ondan sonra gelebilecek bakışlar arasında değişim geçiren oyunculardan. İlk izlenim bakışı çok yakışıklı, ondan sonra gelecek bakışlar yetenekli ve kültürlü bir beyefendi olduğu yönündedir… 1973 yılı Virginia doğumlu aktör, aynı zamanda tiyatro tozu yutan bir oyuncu ve bülbül gibi şakıyan bir şarkıcıdır. Bunda annesinin şarkıcı olmasının büyük etkileri vardır. Babası ve kardeşi bir televizyon kanalında ‘haberci’ olarak çalışmaktadır. Aktris Dagmara Dominczyk ile evli olan Wilson aynı zamanda iyi bir aile babasıdır…
Wilson’u öne çıkartan rollerine bakarsak, Little Children / Tutku Oyunları filminde çocuğunun bakımını üstlenen ve yeni bir aşka çekilen bir baba rolünde izledik kendisini… Modern ve yakışıklı baba halleri birçok kadının içinden koca bir ‘ah’ çekmesine sebep olmuştur. Ama hemen ardından gelen ve kedi –köpek oyununa dönen Hard Candy /Lolipop’ta bütün o karizmasını yıkar. Çünkü 14 yaşında küçük bir kızın peşinde bir sübyancıdır bu kez… Olaylar umduğu gibi gitmez o ayrı mesela… Operadaki Hayalet’te aşk üçgeninin varlıklı ve karizmatik adamı olarak karşımıza çıkar. Bir hayalet değildir ve dolayısıyla seçilmek onun hakkıdır! Evening / Günbatımı’nda ise bir türlü unutulmayan ve elli yıl sonra sevdiği kadının sırlarından açığa çıkan genç adamdır… Yine yakışıklı ve unutulmaz ve tercih edilendir!
Bu ay vizyona giren Passenger / Yolcular filminde başından büyük bir felaket geçmesine rağmen kur yapma yeteneğini kaybetmeyen Eric rolüyle karşımızda… Tabii yine yakışıklı ve bir psikiyatrın kafasını karıştıracak kadar sakin ve entrikacı… 2009’da ise çizgi roman uyarlaması Watchmen’de karşımızda olacak…

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.