Amy Adams, tam ismiyle Amy Lou Adams hayatı film olacak bir yıldız. Amerikan ordusunda görevli babası yüzünden İtalya Venedik’te doğan Adams çocukluğunun ilk dönemlerini ABD ordu üstlerinde geçirdi. Üstelik mormon olan bir ailenin yedi çocuğundan biriydi. Daha küçüklüğünde müziğe, baleye tutkundu. Ailesi Kolorado’ya döndükten sonra bale yapmaya başladı ama bunda pek başarılı olamadı. 18 yaşına kadar garsonluk, müzisyenlik gibi bir çok işe girdi çıktı. 1999 yılında Cruel Intentions filmiyle kendini gösterme şansı buldu. 2002 yılında Steven Spielberg’in Catch Me İf You Can filmiyle oyunculuğa iyice ısındı. Televizyon dizilerinde aldığı rollerle kariyerine devam eden güzel yıldız Phil Morrison’un yönettiği 2005 yılı filmi Junebug ile Sundance Film Festivali’nde Özel Jüri Ödülü’nü kazandı. Oscar’a da aday olan Adams Enchanted filmindeki performansıyla da başarısını tekrarladı. Sesinin güzelliği ve müzik sevgisi Enchanted’a 300 kişi arasından seçilmesini sağladı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında bu yıl da Şüphe filmiyle Oscar adaylığını tazeleyen güzel yıldız 2008 yılında People dergisinin en güzel yüz isim listesine de girmeyi başarıp kariyerinin zirvesine erişti. Kırılgan ve romantik görüntüsü ile bir tezat oluşturan kişiliği şu an bulunduğu noktaya gelmesine sebep oldu Amy Adams’ın. Düşünsenize Mormon bir aileden, yedi kardeş arasından gelip ödüllerle süslenmiş oyunculuk kariyeri yapmak hem de barlarda şarkı söyleyebilmek. Şüphe filminde sert baş rahibeyi oynayan Meryl Streep’in yanında asla ezilmedi. Sessiz duruşundaki inatçı tarzı, Adams’ın gerçek hayatta ki özelliklerinden biri. İşte böyle yapıdaki oyuncunun önünde hiç bir engel duramaz. Onu daha birçok filmde görüp, birçok ödülünü alkışlayacağız.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.