Benim Oyuncularım: GENA ROWLANDS

Gloria (1980)

   Biraz sonra ailesiyle birlikte katledilecek mafya muhasebecisi, altı yaşındaki oğlunu ve önemli bilgiler içeren defteri, apartman komşusu olan gangster eskisi Gloria’ya teslim eder… Bu işlerden ‘emekli’ Gloria, yaşı geçkin halde bu işe bulaşmak istemese de, New York cangılında, bu inatçı küçüğü ‘eski dostlar’ından canı pahasına koruyacak, önemlisi, yaşamında belki de ilk kez yüreğinin derinliklerinden çıkagelen anaç duygulara direnemeyecektir (Bill Conti’nin nefis müziği eşliğinde)… Tam 35 yıl, bağımsız sinemanın ve doğaçlama oyunculuk tekniğinin mimarlarından John Cassavetes’le (1929 – 1989) aynı yastığa baş koyan ve ona, tümü sinema dünyasında yer alan üç çocuk veren ‘benim oyuncum’ Gena Rowlands, sinemanın en kalıcı/etkili kadın karakterlerinden birine, “Gloria” ile imza atmıştır. Öyle bir imza ki, aradan geçen bunca yıl ve tüm taklitlerine karşın, hala dimdik ayaktadır! Aynen, küçük Porto Rikolu ile metroda karşılaştığı gangsterlere kafa tuttuğu gibi.

   1930 doğumlu Rowlands, “Gloria” ve bir ev kadınının evlilik ile günlük yaşam biteviyeliği altında ezilişini oynadığı “A Woman Under the Influence”daki(1974) performanslarıyla(her iki filmi de kocası yönetmiştir), kadın oyuncu dalında iki kez Oscar adayı olmuştur; halen de çalışmaktadır: Son olarak kızının yönettiği “Broken English – Aşkın İngilizcesi”nde izlediğimizi anımsatalım.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.