Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine

Yönetmen: Zübeyr Şaşmaz

Senaryo: Raci Şaşmaz , Bahadır Özdener , Cüneyt Aysan

Oyuncular: Mustafa Üstündağ, Şefik Onatoğlu, Selim Erdoğan, Eray Türk

Dağıtım: Özen Film

Gösterim Tarihi: 05 Aralık 2008

Konu: Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, devrimi köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk plânları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır. Oysa köyde onları bir sürpriz beklemektedir. Muhtar, Muro ile Çeto’yu hapisteyken iki Rus kadınla evlendirmiştir. Muro ile Çeto’nun devrim ütopyasını gerçekleştirmeleri için kadınları bulup boşanmaları gerekmektedir.

A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi

Yönetmen: Ali Taner Baltacı, Cem Yılmaz

Senaryo: Cem Yılmaz

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özge Özberk, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Ozan Güven, Nil Karaibrahimgil

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 05 Aralık 2008

Konu: Gora filminde uzayın derinliklerini birbirine katan Arif, Ceku’yla evlenmiştir. Bir şekilde zamanda yolculuk yaparak taş devrine giden Arif’i başta dönemin türlü mahlukatı olmak üzere, ilk insanlar karşılar.

Dünyanın Durduğu Gün

Yönetmen: Scott Derrickson

Senaryo: David Scarpa, Edmund H. North

Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith, Kathy Bates

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 12 Aralık 2008

Konu: Ünlü bilimci Dr. Helen Benson kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu ile yüzyüze bulur. Helen’in kontrolü dışındaki güçler Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler. Helen’in, Klaatu’ya dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermesi gerekmektedir.

Outlander

Yönetmen: Howard McCain

Senaryo: Dirk Blackman, Howard McCain

Oyuncular: James Caviezel, Sophia Myles, Jack Huston, Ron Perlman

Dağıtım: Özen Film

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Vikinglerin hükümranlık sürdüğü bir dönemde kahraman Kainan’ın gemisi büyük bir çarpmayla İskandinav kıyılarına vurur. Ve farkeder ki gemiden tek sağ kalan kendisi değildir. İkinci bir yolcu, Moorwen olarak bilinen vahşi yaratık da enkazlar altından belirir. Amacı kendine uygulanan şiddetin öcünü almak olan Moorween yoluna çıkan her şeyi öldürmektedir. Kainan, Vikinglerle ortak çalışıp kendi teknolojisini Demir Çağının silahlarıyla birleştirerek, yaratık her şeyi yok etmeden önce onu etkisiz hele getirmelidir. Bilim kurgu aksiyon tarzındaki filmde başrolde The Passion of Christ(Tutku) filmindeki İsa rolüyle de iyi bir performans gösteren James Caviezel oynuyor.

Sibirya Ekspresi

Yönetmen: Brad Anderson

Senaryo: Brad Anderson, Will Conroy

Oyuncular: Woody Harrelson, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Kate Mara

Dağıtım: Pinema

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Makinist ile büyük bir hayran kitlesi edinen yönetmen Brad Anderson’un 2008 Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyeri yapılan son filmi, Pekin’den Moskova’ya uzanan bir tren yolculuğunu konu alan, sürükleyici bir gerilim.

Skor Peşinde

Yönetmen: Sean Anders

Senaryo: Sean Anders, John Morris

Oyuncular: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Onsekiz yaşındaki Ian Lafferty, en iyi arkadaşları Lance ve Felicia ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ni bir uçtan diğer uca kat edeceği bir yolculuğa çıkar. Amacı internette tanıştığı ateşli bir kadına bekaretini sunmaktır. Ancak birbirinden eğlenceli talihsizlikler ve seksi kaçamaklarla dolu bu yolculuk, üçlümüze hayat ve aşk üzerine beklediklerinden çok daha fazlasını öğretecektir.

Sıcak

Yönetmen: Abdullah Oğuz

Senaryo: Abdullah Oğuz, İbrahim Altun

Oyuncular: Cem Özer, Ebru Akel, Hazım Körmükçü, Gürgen Öz

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Yusuf, batık gemilerin enkazını çıkartıp satan bir denizcilik firmasında çalışmaktadır. Karısı Meryem ise öğretmen ve iki aylık hamiledir. Karı koca, bir batık gemi projesi için çıktıkları kısa yolculuğun, bir karabasana dönüşeceğinden habersizdirler. Aynı saatlerde, karısının başka bir adamla kaçtığını öğrenen ve yardım istemek için tek dostu Niko’yu arayan Adem ise cinnetin eşiğindedir. Güneş batar, gök yarılır ve kader ortaklarını bir araya getirir.

Wild Child

Yönetmen: Nick Moore

Senaryo: Lucy Dahl

Oyuncular: Emma Roberts, Natasha Richardson, Shirley Henderson, Aidan Quinn

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Filmde, isyankâr ruhlu Amerikalı bir genç kızın komik öyküsü anlatılıyor. Babasından çeşitli uyarılar alan genç kız, sonunda davranışlarını düzeltmesi için İngiltere’de katı kurallarıyla tanınan bir kızlar okuluna gönderilir.

Yalanlar Üstüne

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: William Monahan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani

Dağıtım: Warner Bros.

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Roger Ferris, ABD istihbaratının en iyi adamıdır. Son gizli görevinde hayatını telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir. CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman ise bilgisayarından, Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist liderini kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütlerine sızması gerekecektir.

Sonbahar

Yönetmen: Özcan Alper

Senaryo: Özcan Alper

Oyuncular: Onur Saylak, Megi Aboulzade, Serkan Keskin, Gülefer Yenigül

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 19 Aralık 2008

Konu: Yusuf, geçirdiği ağır hastalık yüzünden cezaevinden serbest bırakılır ve köyüne döner. Sadece yaşlıların kaldığı köyde Yusuf ve arkadaşı Mikhail’in konuşmaları hep yaşanmamış gençlikleri ve zamanla ilişkileri üzerinedir. Yusuf yıllarca hapishanede kalmanın verdiği alışkanlıkla insanlarla kolay ilişki kuramaz. Bir gece karşısına ilçedeki meyhanede konsomatris olarak çalışan Gürcü kızı Elka çıkar.

Karantina

Yönetmen: John Erick Dowdle

Senaryo: John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Oyuncular: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez, Columbus Short, Greg Germann

Dağıtım: Warner Bros.

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: Çalışan insanları konu alan bir televizyon programı için, muhabir Angela Vidal ve kameramanı Scott’a, Los Angeles itfaiyecileriyle birlikte gece vardiyasına katılma görevi verilir. Olaylı bir gecenin ardından gelen bir acil yardım çağrısı üzerine şehir merkezindeki küçük bir apartmana giderler. Polis memurları bir apartmanın üçüncü katından gelen, insanın kanını donduran çığlıklardan ötürü olay yerine varmışlar ve apartmanı karantinaya almışlardır.

Avustralya

Yönetmen: Baz Luhrmann

Senaryo: Stuart Beattie, Baz Luhrmann

Oyuncular: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brandon Walters, David Wenham

Dağıtım: Tiglon

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: 2. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen romantik bir macerada, kendisine miras kalan toprakları almak için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden, sert mizaçlı ve kaba Drover ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır. Bulundukları yerden çok uzakta olan topraklara varabilmek için yola çıktıktan sonra Darwin isimli şehrin Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenirler.

Bolt

Yönetmen: Chris Williams

Senaryo: Dan Fogelman, Chris Williams

Seslendirenler: John Travolta, Thomas Haden Church, Woody Harrelson, Bernie Mac

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: Bolt adlı köpek, çıktığı televizyon şovunda çeşitli görsel efektlerle yaratılan süper güçlerinin gerçek olduğuna inanmaktadır. Daha da ünlü olma hırsına kapılarak soluğu New York’ta alır ve aslında dişi bir kedi olan Bay Mittens ile tanışır. Yeni dostları arasında Rhino adlı bir hamster de vardır. Filmin ikinci yarısında sahip olduğunu zannettiği güçlere aslında sahip olmadığını keşfeder.

Yağmurdan Sonra

Yönetmen: Görkem Turgut

Senaryo: Görkem Turgut

Oyuncular: Serhan Yavaş, Pelin Batu, Turan Özdemir, Demir Karahan

Dağıtım: Özen Film

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: 12 Eylül askeri darbesi sonrasında tutuklanan Nuri, cezasını tamamlamasına 9 ay kala Gökçeada Yarı Açık Cezaevine sevk edilir. Cezaevinin karşıt görüşlü müdürü Halim ile aralarında oluşan gerginlik, değişik bir yola girer. Üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında tanışıp aşık olduğu Sumru, Halim ile yaklaşık 8 yıldır evlidir. Sumru, aralarında yaş farkı olan kocasını sevememiş, fikirleri ile yaşamı yorumlayışları hep farklı olmuştur.

Şeytanın Pabucu

Yönetmen: Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu

Senaryo: Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu Aslı Doğan

Oyuncular: Fatih Ürek, Aysun Kayacı, Barış Falay, Yılmaz Gruda

Dağıtım: Medyavizyon

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: Film, ilerlemiş yaşına rağmen yaşlı ablası Nebahat ile birlikte yaşayan, zamanını kumarda ve altı ganyanda para kaybederek geçiren Burhan’ın trajikomik hikâyesini anlatıyor. Oyun içinde oyunların oynandığı, bir sürü sahte kimliğin kol gezdiği, dolandırılan dolandırıcıların bir ipte cambazlık yapmaya kalktığı bir atmosferde geçiyor. Biraz sirk tadında, tam bir maskeli baloyu andıran bu ortamda filmin kahramanları “şeytana pabucunu ters giydirmeye” çalışıyorlar.

Transporter 3

Yönetmen: Olivier Megaton

Senaryo: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Oyuncular: Jason Statham, Natalya Rudakova, Francois Berleand, Robert Knepper

Dağıtım: UIP

Gösterim Tarihi: 26 Aralık 2008

Konu: Frank Martin’i, Marsilya’daki Ukrayna Çevre Koruma Ajansı Başkanı Leonid Vasilev’in kaçırılan kızı Valentina’yı Ukrayna’ya götürme görevini almış buluruz. Valentina’yı alıp Stuttgart ve Budapeşte üzerinden Karadeniz kıyısındaki Odessa’ya götürmekle yükümlüdür. Yolculuk sırasında Müfettiş Tarconi’in yardımını alan Frank’i sayısız zorluklar beklemektedir. Bir yandan bu işi alması için baskı yapan insanlarla uğraşırken bir yandan da Vasilev tarafından gönderilen ajanlarla başa çıkmak zorundadır. Sürekli alaycı tavır takınan Valentina’nın işbirliği yapmaktan uzak havası da işini zorlaştırır. Hayatlarını tehdit eden birçok saldırıdan kılpayı kurtula kurtula kaçmaya çalışan Frank ile Valentina kısa sürede birbirlerine aşık olacaklardır.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.