Mia Farrow

Film: See No Evil /Korkunun İçinde (1971)

Zayıf, kemikli, gösterişsiz bir kız… Ona dikkatle bakarsınız farklı bir havası var ama: Henüz 21 yaşındayken, kendisinden tam 30 yaş küçük Frank Sinatra’ya tutulup evlenmesinden midir nedir, tekâmül sürecinde epey yol almış gibi. Yönetmen baba ve ‘Tarzan kızı’ bir oyuncu annenin yetenekleri fazlasıyla toplanmış üzerinde. Siz Mia Frrow’u “Rosemary’s Baby”(1968) ve uzun yıllar birlikte yaşayacağı dünyanın en önemli entelektüellerinden Woody Allen filmlerinden tanıdınız belki. Ben, henüz on bir yaşında bir çocukken götürüldüğüm “See No Evil” ile tanıdım önce. Çocuk kalbim o filmdeki Farrow’u hiç unutmadı. Uzun yıllar sonra DVD teknolojisi sayesinde daha bir dikkatli izlediğimde, sinemanın en etkili performanslarından birini sergilediğine iyice kanaat getirdim.

Kör kız, İngiltere kırsalındaki büyük evde, amcasını, yengesini, kuzenini katleden seri katilin ve cesetlerin varlığından habersiz at gezintisinden döner. Yönetmen Richard Fleischer, Farrow’a iki bölümde yüklenmiştir: Önce cesetlerin arasında günlük rutin işleri yapar; sonra cesetleri fark eder ve bilekliğini düşürdüğü için eve geri dönen katille baş başa kalır; o katilin farkındadır, katil ise onun farkında değildir. Yazılması, oynanması, çekilmesi ve inandırıcılığının sağlanması oldukça güç bu iki bölümde ‘benim oyuncum’ Mia Farrow ‘döktürür’!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.