Kate Hudson denince önce, klasik Rock’a bir saygı filmi olarak görülebilecek “Almoust Famous” filmi gelir aklımıza, sonra da annesi Goldie Hown’dan aldığı doğal güzellik ve sempatikliği… Bir çocuk annesi 29 yaşındaki Kate Hudson, insanın için ısıtan gülümsemesiyle etrafına sürekli pozitif enerji yayan insanlardan. Ve annesinin kariyerini kendisi bir avantaj olarak kullanmayacak kadar da gururlu biri. 1995 yılında 15 yaşındayken “Escape From L.A.” filmi için öngörüşmeye gitmiş ancak daha sonra geri çekilmiş. Çünkü annesinin eşi, yani yanında büyüdüğü üvey babası Kurt Russel filmin başrolünde oynamayı kabul etmiş. Sinema dünyasında kendi ayakları üzerinde durmaya, tek başına çıkış yapmaya kararlıydı Kate Hudson. Ve bu çıkışı beş yıl sonra Almost Famous filmiyle yakaladı. Hem Oscar’a aday gösterildi, hem de Altın Küre’yi aldı. O günden sonra Kate Hudson aranan bir oyuncuydu artık. Ama özel hayatı kariyer yolculuğuyla aynı seyri izlemedi. 2007 yılında yedi yıllık evliliğinin ardından Black Crowes grubunun solisti Chris Robinson’dan ayrıldı. 2004 yılında dünyaya gelen oğullarının velayetini paylaştılar. Daha sonra birlikte olduğu erkekler hakkında çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. “How to Lose a Guy in 10 Days” filmindeki rol arkadaşı Matthew McConaughey ile birlikte oldukları dedikodusu hiç şüphesiz filmin gişesini artırdı. Ama ikisi de sadece arkadaş olduklarını açıkladılar. Yine başka bir rol arkadaşıyla, “You, Me and Dupree” filminde birlikte rol aldığı Owen Wilson’la hakkında çıkan dedikodular ise gerçekti. Hudson’ın eşinden ayrılmasından sonra ünlü ikili birlikte olduklarını açıkladılar. Ama bu ilişki de Mayıs 2007’de sona erdi, hatta Owen Wilson, eski sevgilisi Kate Hudson’ın Dax Shephard’la ilişkisi yüzünden intihar girişiminde bulundu. Hayatındaki iniş çıkışlara rağmen Kate Hudson kariyer yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Son olarak bizzat rol aldığı “Bride Wars” filminin yapımcılığını da kendisi üstlendi.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.