Guillermo Del Toro’nun Hellboy’u baba olmanın heyecanını yaşıyor. Bir tarafta dünya diğer tarafta aşk var. Bakalım hangisini seçecek?

Guillermo Del Toro, 2004 yılında Hellboy‘u vizyona soktuğunda fotoromana sadık kalarak Hellboy fanatiklerini çok mutlu etmişti. Üstelik Ron Perlman gibi o dönem için çok da ortalarda olmayan bir isimde ısrar ederek doğrusunu yaptı. Perlman’ın müthiş performansı insanlık için bir umut olan cehennem zebanisini izleyici için bir melek mertebesine ulaştırdı. Fotoromanın karakterleri Del Toro’nun müthiş hayal gücü ile etkileyiciliklerini bir kat daha arttırmıştı. Daha sonra başarılı filmin ardından devam bölümünü bekler oldu izleyici. Bu arada Del Toro Pan’ın Labirenti‘ni çekti ve ününe ün kattı. Pan’ın Labirenti yönetmenin şu ana kadar kariyerindeki en iyi film olarak zirveye oturdu. Böylece Hellboy‘un devam filmi için beklentiler daha da arttı. Sonunda ilk filmdeki kadro korunarak Hellboy 2: Altın Ordu çekildi. Bu hafta vizyona giren filmin bir değişim geçirdiğini söyleyerek işe başlamak gerekir. Bilindiği üzere Hellboy Naziler’in dünyayı ele geçirmek için cehennemden çıkarttıkları minik bir zebani. Fakat dünyaya geldiği anda Amerikan ordusu Almanlara baskın yapıyor ve Zebani’yi kurtarıyordu. CIA benzeri bir örgütün kurucusu olan profesör, minik Hellboy’u büyütüyor, onun sevgisi cehennemden gelen Hellboy’u insan dostu yapıyordu. İnanılmaz etkileyici ve benzerlerine nazaran derinlikli bir hikayeye sahip olan Hellboy devam filminde ne yazık ki sığ bir konuya hapsedilmiş. İlk filmden de hatırlayacağımız Selma Blair’in canlandırdığı Liz karakteri Hellboy’un muhterem sevgilisi. Her ne kadar aralarındaki imkansız aşk Hellboy’u ümitsizliğe gark etmiş olsa bile bu bölümde Liz’in Hellboy’dan bir bebek beklediğini öğreniyoruz. Sinirlendiği veya kendini tehlikede hissettiği an bir alev topuna dönüşen insanlığı yok etmek isteyen Elf ırkıyla savaşta sevgilisine omuz veriyor. Bu arada Dog Jones’un canlandırdığı balık adam Abe de, gaddar ELF prensi Nuada’nın kardeşine aşık olmuştur. Hellboy ve Abe aşk acısı çekerken dünyaya sahip olmak isteyen Elf kavmi hain planlarını işletmektedirler. Guillermo Del Toro hayal gücünün sınırlarını zorlamış ve sanki yıkılan bir su bendi gibi yaratıcılığının altında orijinal Hellboy’u yerle bir etmiş. Karakterleri yaratırken Pan’ın Labirenti‘ndeki bütün karakterleri Hellboy’a koymuş. Böyle olunca perdede Hellboy’u mu izliyoruz yoksa Pan’ın Labirenti‘nin devam filmini mi anlayamıyoruz. Halbuki Del Toro bizim büyük saygı duyduğumuz bir yönetmen. Küçüklüğünde annesini kaybedince fanatik dindar olan babanesi tarafından büyütülmüş. Bu fanatiklik o derecelere varmış ki ergen Del Toro’nun çizdiği yaratık resimleri yüzünden babanesi iki kere şeytan çıkarma ayini düzenlemiş Del Toro için. Böyle ilginç bir geçmişi olan yönetmenin iş kazası yaptığını düşünüp gelecek filmlerini beklemekten başka çaremiz yok.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.