Fırat Sayıcı

Cameron Diaz

Amanda Woods / “Tatil”

İlk İzlenim: Güzel, alımlı, eğitimli…

Konuştukça: Aradığı hayat, yaşadığı hayatla kesişmiyor. Özellikle de aşk beklentilerini karşılayamıyor. Temkinli ve biraz mesafeli…

Artıları: İstediği zaman bir erkeğin aklını başından alabilecek samimiyette ve istekli… Bir ömür beraber olunabilecek özellikler vaat etmese de, uzun süreli bir ilişki için ideal…

Handikapları: İçkiye düşkünlüğü, kontrolsüz sarhoşluğu, düşünmeden konuşması…

Yaşam Felsefesi: Acaba bu sefer doğru erkek mi?

Hayattaki Düsturu: Maddi imkanlarını manevi tatminle birleştirmek, kendine uygun bir eş bulmak…

Tanıyınca: Biraz sakar, biraz kararsız, biraz da sabırsız. Ancak, kolaylıkla her ortama uyum sağlayabilecek ve özü sözü bir. Huyuna giderseniz size dünyaları verebilir.

Natalie Cook / “Çarli’nin Melekleri”

İlk İzlenim: Seksi bir ölüm meleği.

Konuştukça: Şaşkın, şirin ve biraz saf.

Artıları: İş bitirici, kadirşinas, tamahkar. Ve ölümcül tekmelerin sahibi…

Handikapları: Erkeklere olan düşkünlüğü bazen gözünü kör ederek başına dertler açabiliyor. Ekip arkadaşları sürekli onun arkasını kollamak zorunda olabiliyor.

Yaşam Felsefesi: Biraz aşk, bolca dövüş…

Hayattaki Düsturu: Önce işi ve ekip arkadaşları, sonra huzur ve mümkünse yakışıklı bir erkek.

Tanıyınca: Arkadaş olun. Hem hoş vakit geçirin. Hem de kendinizi güvende hissedin.

Cameron Diaz

Doğruyu yanlıştan ayırabilen, akıl gücüne önem veren, dikkatli, ölçülü ve analizci bir güzellik abidesi. Amanda Woods kadar, aşkın peşinden koşan, yaşadığı uzun süreli ilişkilerde daima mutluluğu bulan Cameron Diaz, Natalie Cook kadar da tuttuğunu koparan ve güçlü biri. Ruhsal dayanıklılığı o kadar güçlü ki, fiziksel olarak da güven veren sağlam bir yapıya sahip. Kendi ayakları üzerinde durmayı 16 yaşında başladığı mankenlikte öğrenip, o yaşlarda ailesinden ayrı ve onlara ihtiyaç duymadan, neredeyse dünyanın her yerini gezmesi, onun ne kadar güçlü bir manevi dünyası olduğunu kanıtlıyor. Setlerde oyuncu olarak geçirdiği hayatının geri kalan kısmındaysa ise, canlandırdığı çoğu karakter gibi, şirin, sempatik, sevgi dolu ve mıknatıs insan olma özelliğini taşıyor. Ama yeri geldiğinde de, en az Natalie Cook kadar haşarı ve züppelik belirtileri gösterebiliyor. Ancak ondan kimse nefretle bahsetmiyor. Birçok sinemasever biliyor ki, Cameron Diaz’ın içinde olduğu her film, neşeli saatler sunuyor.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.