Fırat Sayıcı

Angelina Jolie

 Lara Croft / “Lara Croft: Tomb Raider”

İlk İzlenim: Güçlü, atletik, tehlikeli… En önemlisi, tek kelimeyle seksi.

Konuştukça: Hazırcevap, iyi niyetli, çevreci… Gerek uzun vadeli planlarında, gerekse ani kararlarında sağduyulu ve sonuna kadar soğukkanlı.

Artıları: Tehlikeleri uzaklaştırmak ve ideal çözümlere ulaşmak için kullandığı hızlı bir zeka, güzel bir kadının her türlü kapıyı açabildiğini bilen tavırlar, büyük bir ustalıkla kullandığı dövüş sanatları ve tabi ki çifte silahlarının gücü.

Handikapları: Bazen, kendini iyi kamufle etmiş bir düşmanı, dost zannedebiliyor.

Yaşam Felsefesi: Vur, kır, parçala, bu maçı kazan!

Hayattaki Düsturu: Dünyanın ruh ve beden sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü durumu ortadan kaldırmak.

Tanıyınca: Her erkeğin hayalini kurabileceği türde bir dişi. Yeri gelince kibar, zarif, yeri geldiğinde dişi bir kaplan. Arkadaşı, ya da daha iyi bir ihtimalle, sevgilisi olursanız, sırtınız yere gelmez. Ama sizi düşman bellerse, sırtınızı bir daha kaşıyamayabilirsiniz.

Margaret ‘Clover’ Russell / “Kirli Sırlar”

İlk İzlenim: Ortalama bir ev kadını, standartlar dahilinde, her daim yuva kurmaya hazır, tam bir dişi kuş.

Konuştukça: Masum cümlelerin içinde yavaş yavaş tutku dolu ipuçları yakalıyor, içinde besleyip büyüttüğü fırtınaların rüzgarını ruhunuzda hissediyorsunuz.

Artıları: Özverili, cana yakın ve rahat…

Handikapları: Haddinden fazla kuşkucu ve sevdiklerine zarar verecek kadar inatçı…

 Yaşam Felsefesi: Önce aile!

 Hayattaki Düsturu: Önce evlendiği adamı çözümlemek, ardından rahat ve olması gerektiği gibi, alışıldık bir aile hayatı sürmek.

Tanıyınca: Kocasının sırlarla dolu yaşamını öğrenmek ve buna katlanmak için yeteri kadar sebat gösteren, yeri geldiğinde tek başına çocuğuna babalık yapabilecek, yürekli ve tamahkar bir kadın.

Angelina Jolie

O bir aktris anne… O bir barış elçisi ve aktivist çevreci … O dünyanın en çok konuşulan kadını… Edindiği evlatları, Brad Pitt’ten doğurduğu öz kızı kadar bağrına basan, iyi yürekli bir melek. Gerek magazin camiasının gerekse sinema dünyasının vazgeçilmezi olan Angelina Jolie, oyunculuk gücünün yapıtaşlarını sergilediği birçok filmle geniş bir hayran kitlesi de elde etmeyi başardı. Her yaptığı olay olan Jolie, Lara Croft kadar seksi, ateşli ve can yakıcı bir tehlikeye sahip. Ve Margaret kadar, aile sistemine somut kanıtlarla bağlı… Birçok kez dünyanın en güzel ve seksi kadını seçilen Angelina Jolie, aynı zamanda Hollywood’un en çok kazanan oyuncularından biri. Ancak olgun davranışları, mütevazi hayat duruşu, onu birçok kendini bilmez yıldızdan ayırıyor. Son olarak, Jolie’nin çift yönlü kişiliği ve hayat felsefesi olarak gördüğü, sürekli bir değişim halinde olma, onu hem sinema dünyasında hem de evinde, önlenemez bir başarıya doğru götürüyor.

 

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.