Fırat Sayıcı

Sinemayı, www.cinedergi.com’dan takip ediyorum!

İşte, Facebook denizinin son dönem popüler gruplarından biri daha. Buraya üye olunca neler mi oluyor? Birbirinden güzel sürpriz hediyeler kazanılıyor. Filmlere ücretsiz biletler, galalara davetiyeler, hediye DVD Player ve DVD’ler, sinema kitapları, posterler, film afişleri, aksesuarlar…vs. Tek yapmanız gereken “Sinemayı, www.cinedergi.com’dan takip ediyorum!” adlı facebook grubuna üye olup belirli zamanlarda sorulan sorulara doğru cevaplar vermek. Şimdiden bol şanslar!

Abigail Delpy

Geçenlerde dikkatimi çekti. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen, önemli dokuz ödülü ve Oscar adaylığı da bulunan minik, tatlı oyuncu Abigail Breslin, sanki Julie Delpy’nin çocukluğu. Breslin’in, büyümüşte küçülmüş tavırları, dudaklarını bükerek insanın içine işleyen ağlama şekli, sima olarak da tıpatıp benzediği Julie Delpy’nin, zeka dolu lafları ve dinginliğiyle de benzerlikler gösteriyor. Julie Delpy’nin unutulmazı “Before Sunset” filminde; Nina Simone’u taklit ederek, Ethan Hawke’a kendinden emin bir şekilde “Sanırım uçağı kaçıracaksın.” demesi. Abigail Breslin’in unutulmazı; “Little Miss Sunshine” filminde, yarışmaya katılabileceğine dair aldığı telefondan sonra attığı umut ve sevinç dolu, doğal çığlık.

Heyecan dolu ödüller

İki sezondur editörlüğünü yaptığım, ekranların en çok izlenen sinema programlarından olan “Cinemania”, bu yıl içinde Beykent Üniversitesinden sonra, ikinci ödülünü Yeditepe Üniversitesi’nden aldı. Üstelik en iyi kültür-sanat programı kategorisinde. Ödüle karar verenlerin İletişim bölümü öğrencileri olduğunu da düşünürsek, işimizi iyi yaptığımızı, sinema sanatını daha geniş kitlelere ulaştırma çabalarımızın boşa çıkmadığını söyleyebiliriz. Bir sinema programı için oldukça heyecan ve gurur verici…

Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

Bu yıl Köyceğiz’de 16-23 Ağustos tarihleri arasında, üçüncü kez gerçekleştirilecek olan Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nin programı belli oldu. “Kabadayı”, “Ulak”, “O…Çocukları”, “Beyaz Melek”, “120”, “Janjan”, “Yumurta” ve “Nokta” gibi Türk filmlerinin gösterileceği Festival’in onur konuğu ise Türk sinemasının usta ismi Şener Şen. Ayrıca festival sırasında, Şener Şen’in oyunculuk yaptığı filmlerin afişlerinin yer alacağı bir sergi de, sinema yazarı Agah Özgüç’ün arşivinden ve onun sunumuyla sanat severlerle buluşturulacak. Belgesel ve Kısa film gösterimleri, halkla sinema dünyasının buluşacağı kahve sohbetleri, atölye çalışmaları ve konserler, festivalin diğer etkinlikleri arasında yer alıyor. Kısa sürede Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’nin, Türk sineması adına önemli bir festival olacağını düşünüyor ve sonuna kadar destekliyoruz.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.