SİYAD, 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle “SİYAD: 40 Yılın Serüveni” adlı bir kitap hazırladı.

SİYAD’ın ilk kitap çalışması olan bu önemli eser, 1967’den bu yana yapılan “En İyi Yabancı Film” ve “En İyi Yerli Film” seçimlerinin sonuçlarını içerirken hem bu seçimlerin “en iyi film”lerini mercek altına alıyor, hem de SİYAD’ın 40 yıllık tarihinden satırbaşları sunuyor.
Kitabın ilk bölümünde, Türkiye’de sinema yazarlığı mesleğinin duayenleri sayılan Sungu Çapan, Atilla Dorsay, Burçak Evren, Agah Özgüç, Giovanni Scognamillo ve Rekin Teksoy gibi usta yazarlar, geçmiş yıllara ilişkin izlenim ve anılarını dile getiriyorlar.
Sonraki sayfalarda ise her yıl ayrı ayrı değerlendiriliyor ve 1967’den bu yana yapılan tüm “En İyi Film” seçimlerinin tam listesi sunuluyor. Ayrıca her yılın “En İyi Film”i, bugünkü SİYAD üyelerinin kitap için özel olarak kaleme aldıkları eleştirilerle değerlendiriliyor. SİYAD üyesi toplam 58 film eleştirmeni, yazılarıyla “SİYAD: 40 Yılın Serüveni”nde yer alıyor. O yıl dünyada olup bitenlere dair küçük notlar ise okuma keyfini artırıyor.
40 yıl boyunca ülkemiz sinemalarında gösterime girmiş en önemli yerli ve yabancı filmleri gözden geçiren kitap, kuruluşundan bugüne SİYAD üyesi olmuş birçok sinema yazarını bir araya getirerek eşsiz bir kolektif çalışma örneği sunuyor. Editörlüğünü SİYAD üyesi Okan Arpaç’ın, görsel tasarımını ise Osman Yeşil’in üstlendiği, yayım ve basımı yine SİYAD üyesi Rasih Yılmaz (Karakutu Yayınları) tarafından gerçekleştirilen “40 Yılın Serüveni”, her sinemaseverin kitaplığında bulunması gereken, değerli bir eser.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.