Esmer,uzun boylu,büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Meksika’lı bir kadın oyuncu tanıyor musunuz?Tanımayanlarınız varsa bile,bu yazıyı okuduktan sonra yaşam hikayesini detaylı bir şekilde araştırmaya başlayacaklar.Neyse lafı fazla dolandırmadan devam edelim.Salma(Arapça’da barış ya da sakin anlamına gelir) Hayek 1966 yılının Ağustos ayında Meksika’da dünyaya gelir.Babası Lübnan’lı,annesi ise Meksikalı’dır.Aktrisin ilk sahne tozunu yutması Tv filmleriyle gerçekleşir.Kulağımıza çalınan bir bilgiye göre Hayek 12 yaşındayken babasına şöyle demiş: “Eğer beni Amerika’daki bir okula yollamazsan burada hiçbir dersime çalışmam ve hiçbirini geçmem”. Bu sayede Hollywood filmlerinde rol almaya başlayan oyuncu ilk çıkışını,Antonio Banderas ile oynadığı “Desperado” ile yapar.Genellikle aeteur yönetmen Robert Rodriguez ile beraber çalışan oyuncu filmin gişe başarısından sonra, Desperado’nun devamı olarak beyazperdeye aktarılan “From Dusk Till Dawn ve ardından da The Faculty’de yer alır.Dünyanın en güzel 50 kadınından birisi olarak sayılan Salma Hayek nam salmaya devam ederken Wild Wild West,Timecode ve bağımsız bir Amerikan yapımı olan Hotel filminde rol alarak profesyonelliğe temelli olarak adımını atar.Hiç şüphesiz oyuncunun en önemli filmi olarak kabul edilen Frida, güzel oyuncunun dramatize ettiği Frida karakterine bürünmesiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilir.Bu da başarılı olduğunu ispatlaması için eline geçen en büyük imkanlardan biridir.Parantez açalım güzel yıldız İspanyolca,Arapça ve Portekizce’yi akıcı olarak konuşabiliyor.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.