Aynı zamanda roman ve öykü yazarı olan üyemiz Rıza Kıraç’ın Türk sinemasına ideolojik bir bakış attığı ‘Film İcabı’ adlı kitabı De Ki Yayınları’ndan çıktı.

Kitapta, 1950’lerden günümüze Türkiye sinemasının edebiyat, politika, ideoloji ve estetik ilişkisi irdeleniyor.
Sinemacılar Dönemi’nden 2000’li yıllara Türkiye sinemasındaki film üretim biçimlerinden yönetmenlerdeki politik, ideolojik, estetik farklılaşmalara, sinemamızda aydın entelektüel ayrımına dek birçok konuya değinen kitap aynı zamanda geleneksel hikâye anlatma kültürüyle sinema arasında ilişki kurmaya çalışıyor.Ömer Kavur ve Yavuz Turgul sinemasına ayrı bir yer ayrılan kitapta 12 Eylül sonrası Türkiye sinemasındaki değişimle birlikte,
Yeşilçam sonrası Yeni Kuşak Sinemacılar’ın ürünleri, “Yeni Yapım Olanakları, Şiddet, Oryantalizm, Minimalizm, Post-modrenizm ve 1990’lara Yansıması” bölümünde değerlendiriyor. Yaklaşık on yıllık bir çalışmanın ürünü olan Film İcabı roman ve öykülerinden tanıdığımız Rıza Kıraç’ın ilk sinema kitabı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.