Fırat Sayıcı

Johhny Depp

 Jack Sparrow / Karayip Korsanları

İlk İzlenim: Paspal, enerjik, çapkın ve asi… Korsan şapkasının altındaki uzun örgülü saçlar ve şekilli bir sakal, çevik vücut yapısının görsel tamamlayıcısı.

Konuştukça: Hoş sohbet ve alaycı yönlerinin meyvesi olan boşboğazlık sonucu başına açtığı belaları, şansını ve becerisini kullanarak uzaklaştırıyor. Bir yılanı bile deliğinden çıkarabilecek sözleri kadınları ve düşmanlarını tavlamada ustaca kullanıyor.

Artıları: Bol kıvrımlı ve pratik bir zeka, düşmanlarının canına tak ettiren bilek gücü ve hedefe varma konusunda istikrarlı bir tutum sergileme…

Handikapları: Yalancılık, egoizm, açgözlülük…

Yaşam Felsefesi: Carpe Diem!

Hayattaki Düsturu: Siyah İnci ve kaptanlık lakabını korumak, daha fazla defineye ulaşmak…

Tanıyınca: Çabuk iletişim kuran, sevdiği kişinin sonuna dek yanında olan ( Tabi ki kendi çıkarları doğrultusunda) ve tek kelimeyle sempatik!

 

Sweeney Todd / Fleet Sokağının Şeytan Berberi

İlk İzlenim: Gizemli, sinsi, karizmatik ve kinci… Elinden hiç bırakmadığı ustura, adeta bir uzvu olmuş. Saçına düşmüş bir tutam ak, bahtsız kaderinin izlerini taşıyor.

Konuştukça: Batsın bu dünya yakarışlarını içeren şarkıları, elinde usturası ile dillendiriyor. Kısa ve öz cümlelerle karşındakini bilinmeyenlere ve sorulara boğan tavrı merak uyandırıyor.

Artıları: Eli çabuk, soğukkanlı, az buçuk adaletli…

Handikapları: İntikam hırsı gözünü öyle bürümüş ki, hayatının hiçbir anlamı kalmamış. Kalbinin kapısını açmış ve ona her şeyini vermeye kararlı bir kadına aşık olmaya bile cesareti yok.

 Yaşam Felsefesi: İntikam zamanı er geç gelecek!

 Hayattaki Düsturu: Yargıç Turpin’i öldürerek, karısının ve kızının intikamını almak…

Tanıyınca: İnsana, belki şimdi merhamete gelir, lafını sık sık kurduran, ama seyircinin hevesini hep kursağında bırakan, gözünü intikam bürümüş bir seri katil.

 

Johnny Depp ( Jack Sparrow + Sweeney Todd )

Dünyanın en seksi ve sağlam oyuncularından sayılan Johhny Depp, gerçek hayatta, Jack Sparrow kadar zeki, Sweeney Todd kadar da dengesiz ve soğuk. Set ortamında parlak bir espri yeteneğine sahip olan Depp, tek eşliliğe inandığını her daim söyleyen bir oyuncu. Çocuklarının annesi Vanessa Paradis, bu konuda kendini en şanslı kadın olarak görüyor. Zor durumlarda kendini ve inandığı değerleri korumak adına Sweeney Todd kadar saldırgan olabiliyor. Fotoğraflarının çekilmesine izin vermediği paparazzileri dövüp hapse girmişliği de bu yüzden. Film setinde Sparrow kadar şekilden şekle girebilen Johhny Depp’in, Los Angeles’ta işlettiği gece kulübünde ise Todd kadar işine sadık ve katı kuralları var.

1979, İstanbul doğumlu. 2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Malzeme Mühendisliği’nden yüksek lisansla mezun olmasına rağmen, üniversite yıllarında yaptığı sinema kulübü başkanlığı sayesinde, geleceğini ve mesleğini sinema-tv üzerine kurmaya karar verdi. Çeşitli kısa film, belgesel çalışmalarıyla işe koyulan ve Yıldız Kısa Film Festivali'nin kurucularından olan Fırat Sayıcı, yurt çapında çeşitli kısa film festivallerinde de jüri üyeliği yaptı, kısa film üzerine workshoplar düzenledi. 2008’de Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Fırat Sayıcı, Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. SİYAD üyesidir. TRT'de metin yazarı olarak başladığı televizyon macerasında birçok kanalda çeşitli programlarda görev aldı, sinema programları yaptı. Kurduğu Mad Informatics Ajansı’yla sinema-tv ve eğlence sektörüne PR ve sosyal medya hizmeti vermeye başlamıştır. "Türk Sinemasında Gerçekçilik" ve "Yeni Başlamayanlar İçin Sinema" adında iki sinema kitabı yayınlanmıştır. Esenyurt Üniversitesi Radyo Tv. ve Sinema bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.